14 de novembre del 2014

Puig culpa l'Estat d'afavorir els bancs i les grans constructores amb la indemnització del Castor




AMPOSTA (Montsià).- El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lamentat aquest divendres, des d’Amposta, el pagament de la indemnització del projecte Castor. Un abonament exprés de 1.350 milions que Puig ha volgut contraposar amb la falta de rapidesa de l’Estat a l’hora de fer públics els estudis científics sobre les causes de l’onada de sismes provocats pel magatzem de gas.

A més, el conseller ha recordat que el govern català ha sol·licitat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per recórrer al Tribunal Constitucional la concessió del magatzem de gas, i que també portarà el cas a la Unió Europa. Puig ha detallat en quins aspectes es fonamenten els recursos de la Generalitat en contra de la indemnització a Escal UGS: una concessió mal tramitada, la falta d’estudis previs, i una sobrevaloració de la infraestructura. Segons el conseller, el govern de l’Estat ha demostrat que defensa els interessos de les grans constructores i els grans bancs, mentre se n’oblida dels consumidors i de les empreses que pagaran la factura del Castor. Per la seua banda, també l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha rebutjat la rapidesa amb què s’ha indemnitzat Escal UGS.

La promotora Escal UGS, controlada per la constructora ACS, de Florentino Pérez, ja ha cobrat els 1.350 milions d'indemnització pel tancament del projecte Castor. Va ser el passat dimarts, 11 de novembre, tres dies abans de la data límit que es va fixar l'executiu espanyol per abonar la compensació. Aquesta indemnització, tal i com preveu el decret del govern espanyol, serà carregada al rebut del gas dels consumidors durant els propers 30 anys.

Imatge Manel Ferré, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta