21 de novembre del 2014

Satisfacció a Alcanar per la resolució del Parlament que demana l'ambulància les 24 hores



ALCANAR (Montsià).- La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar aquest dijous una resolució d'ERC que insta la Generalitat a restituir el servei d'ambulància a Alcanar durant els 24 hores del dia, així com també a estudiar la mateixa mesura per fer-la efectiva a tota la comarca del Montsià. La resolució va rebre els vots a favor de tots els grups i només els vots en contra de CiU, que va presentar una esmena que, segons els republicans, volia justificar la decisió del departament de Salut per reduir l'actual servei a 12 hores diàries. El diputat ebrenc d'ERC, Lluís Salvadó, va recordar que els veïns van recollir 2.500 signatures per reclamar el manteniment del servei, i que l'Ajuntament d’Alcanar va demanar de forma unànime de tots els grups polítics municipals el seu restabliment. Salvadó va reclamar que també es tingui en compte la situació similar que es viu a Sant Jaume d'Enveja. De fet, tot i que el concurs del servei d'ambulàncies ja està en marxa, el diputat republicà va destacar que encara hi ha marge de maniobra per reconduir la situació.

Segons el regidor de Salut d’Alcanar, Joan Roig, si es manté el mateix pressupost de l'any passat pel que fa al transport sanitari, no s’entén que es treguin serveis bàsics d'ambulància. "No s’entén que es vulgue realitzar un canvi de model sense cap tipus de motivació tècnica, per tant, tot fa pensar que la motivació pot ser política", ha dit Roig. El regidor canareu ha lamentat que el govern català haja justificat la retallada del servei de transport al poble amb un canvi de model que substitueix l’ambulància per un VIR situat a l'Ametlla de Mar que no pot transportar pacients, i un helicòpter que no pot volar ni de nit ni quan fa vent. Tot i això, el regidor confia que la Generalitat farà cas de la decisió de la Comissió de Salut del Parlament on s'acorda mantindre el servei d'ambulància 24 hores a Alcanar.

En aquest sentit, el mateix regidor de Salut també ha demanat al grup de CiU d'Alcanar que, si té la capacitat de vetllar pels interessos del municipi davant de la Generalitat, que ho faci "amb molta celeritat". "Potser l'eina principal per defensar els interessos del nostre poble i lluitar contra el greuge comparatiu que sofreixen les nostres terres no és la foto exprés amb consellers, delegats i responsables, sinó la feina i la lluita constant al llarg de molts mesos al costat de la ciutadania".

Imatge Ajuntament d'Alcanar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta