17 de novembre del 2014

Tortosa es marca l'objectiu de finalitzar la renovació de l'enllumenat públic a principis del 2015


TORTOSA (Baix Ebre).- Els barris i pobles del municipi de Tortosa han començat a experimentar la millora en l'enllumenat públic, amb motiu de la renovació de les més de 8.000 làmpades i quadres elèctrics obsolets. Aquesta actuació s'emmarca en el contracte amb la UTE SECE-ACSA, a qui l'Ajuntament va adjudicar, per un període de 12 anys, el subministrament, manteniment i millora de les instal·lacions d'enllumenat públic i semafòric. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i dels representants de la concessionària, han comparegut aquest dilluns per explicar com s'està fent aquesta renovació.

Segons l'Ajuntament, tot i que el procés de substitució de lluminàries està al voltant del 30%, alguns barris com Ferreries i pobles com Jesús estan en uns nivells superiors. En qualsevol cas, l'alcalde ha avançat que l'objectiu és completar el canvi a primers del 2015. Els operaris de l'empresa adjudicatària estan treballant simultàniament amb cinc equips en diferents punts del municipi. Actuen sobre més de 8.000 làmpades i 181 quadres elèctrics. Es tracta de lluminàries obsoletes de vapor de mercuri, vapor de sodi i fluorescents -totes de molt baixa eficiència energètica-, que són substituïdes per làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, d'halogenur metàl·lic i led, equips més eficients i amb menor consum.

L'alcalde ha explicat que allà on ja s'ha actuat la ciutadania pot apreciar un canvi molt significatiu i ha demanat paciència a la resta, en la mesura que la renovació s'està fent gradualment i finalitzarà en els propers mesos. Una vegada finalitzades les lluminàries, també s'iniciarà la renovació de semàfors. Ferran Bel ha recordat que feia molts anys que no s'invertia a Tortosa en renovació lumínica, i que mai s'havia fet una actuació integral d'aquesta envergadura. Si fins ara el cost i manteniment de l'enllumenat li representava a l'Ajuntament uns 900.000 euros/any, amb l'externalització s'aconseguirà un estalvi de 200.000 euros/any, inclosa la inversió inicial, que s'estima en uns 1,7 milions d'euros.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta