28 de novembre del 2014

Vessament d'aigua contaminada a la central nuclear d'Ascó, durant la recàrrega de la planta


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- El titular de la central nuclear d'Ascó ha comunicat aquest divendres que durant les feines de recàrrega de la planta s'ha produït un “petit vessament d'aigua fora de la cubeta del tanc d'emmagatzematge d'aigua de recàrrega, a través d'una línia que s'havia connectat a la sortida de l'esmentat tanc”. Durant aquest incident, la central d’Ascó es trobava aturada, precisament, amb motiu de la recàrrega. Així ho explica una ressenya que ha fet pública el Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Segons les primeres informacions, “l'aigua vessada ha estat recollida per una canaleta que condueix a una arqueta de pluvials, dins de l'emplaçament”. Per això, ha estat necessària la seua descontaminació, així com la del col·lector que uneix aquesta arqueta amb les altres. Tot seguit, s'ha procedit a l'aspiració de l'aigua continguda en les arquetes de pluvials situades en l'esmentat col·lector. El succés ha estat classificat de forma provisional de nivell 0, és a dir, sense conseqüències per a les persones o el medi ambient.

D’altra banda, la titular de la central nuclear de Vandellòs II també ha notificat al CSN que han hagut d’aturar la planta a causa de la tempesta de la nit passada. L’aturada de la nuclear de Vandellòs ha estat a tres quarts de set del matí, ja que les condicions meteorològiques han provocat un mal funcionament dels equips d’instrumentació de nivell de tanc d’aigua de recàrrega. Aquest succés també ha quedat classificat de nivell 0. Després de solucionar aquest problema, la central de Vandellòs ha tornat a quedar en funcionament i connectada a la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta