15 de desembre del 2014

Amposta farà millores urbanes i a les instal·lacions esportives amb la subvenció d'un milió de la Diputació


AMPOSTA (Montsià).- L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha avançat aquest dilluns les actuacions que faran amb la subvenció d’un milió d’euros que hi destinarà la Diputació de Tarragona per a l’exercici del 2015. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ferré ha explicat que es tracta d’un ajut directe que la Diputació concedirà als tres municipis de la demarcació amb més de 20.000 habitants i que no han estat designats com a subseus dels Jocs del Mediterrani del 2017 a Tarragona. A les Terres de l’Ebre, és el cas de les ciutats d’Amposta i de Tortosa, que també rebrà una altra subvenció d’un milió d’euros. En aquest sentit, Ferré ha detallat que la Diputació voldria que aquests diners es dediquessin a infraestructures de caràcter esportiu, tot i que també acceptarien altres obres urbanes. Així, Amposta destinarà una part de la subvenció a la urbanització de l’avinguda del Doctor Tomàs Pujol i a la millora de la xemeneia del Molí d’Adell, amb un pressupost de 545.000 euros. L’altre projecte que volen emprendre a Amposta és el cobriment lateral de les pistes de futbol sala, perquè puguen funcionar com si fos un pavelló.

Ferré també ha detallat alguns dels aspectes del pressupost de l’Ajuntament d’Amposta, que el govern municipal de CiU té previst aprovar el proper dilluns, 22 de desembre. L’alcalde ha manifestat que voldrien negociar alguna esmena amb els grups de l’oposició durant aquesta setmana; però ha avançat que hi haurà partides importants per a polítiques socials i d’ocupació. I també per a inversions, gràcies a la subvenció de la Diputació i també a partir d’un nou préstec. Així, s’acabaran l’oficina de turisme i el centre d’interpretació del Delta, a l’antic escorxador, i es farà la segona fase del carrer Terol, a més de la urbanització del passeig del Canal.

D’altra banda, l’alcalde d’Amposta no ha amagat el seu desacord amb el pressupost d’inversions de la Generalitat per al 2015 a les Terres de l’Ebre. Així, Ferré ha recordat que fa temps que reclama una “discriminació positiva” per al territori, i molt especialment per a la comarca del Montsià. De fet, l’alcalde ampostí ha recordat que fa 14 anys que el Montsià és la comarca “Ventafocs” del país. Amb tot, Ferré ha destacat la necessitat de poder aprovar el pressupost del 2015, i s’ha mostrat convençut que es podrien introduir esmenes per millorar el capítol d’inversions a l’Ebre. En el cas d’Amposta, l’alcalde ha remarcat que el 2015 haurien de traure a concurs les obres del nou centre d’atenció primària, amb un pressupost de més de tres milions d’euros.

Finalment, Ferré ha criticat que el pressupost del govern de l’Estat no haja inclòs actuacions com les obres del camí de guarda entre Amposta i la Ràpita; la dotació de serveis per a la platja dels Eucaliptus; la millora dels accessos a la carretera N-340, o la construcció d’una nova sortida de l’AP-7 per al Montsià, la única comarca que no té un accés directe a l’autopista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta