12 de desembre del 2014

Casadó (CCOO) acusa el Govern d’haver ‘segrestat’ el Pla Estratègic per a l'Empresa i l'Ocupació de les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, ha acusat aquest divendres el govern de la Generalitat de tenir “segrestat”, des de fa mesos, el Pla Estratègic per a l’Empresa i l’Ocupació de les Terres de l’Ebre. Un document que la URV va entregar al govern català al febrer d’enguany, i que va suposar un cost de 140.000 euros, després d’un procés de redacció en què també van participar els agents socials i econòmics. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Casadó ha afirmat que el canvi de conseller al capdavant del Departament d’Empresa i Ocupació, al desembre del 2012, va perjudicar el pla estratègic de l’Ebre, i ha assenyalat que Felip Puig voldria desfer tota la feina que va iniciar l’equip de Francesc Xavier Mena. Segons el dirigent sindical, ara el Govern no vol explicar el pla estratègic perquè ningú els puga qüestionar tot allò que no s’està fent per millorar l’economia de les Terres de l’Ebre.

Casadó ha recordat que la Generalitat s’havia compromès amb els sindicats a fer públic el pla estratègic abans de l’estiu. Després, el govern va dir als empresaris que el document es presentaria després de les festes de Tortosa. Però ara, segons Casadó, el govern de CiU ha dit al Parlament que no hi ha cap pla estratègic enllestit, i que no tenien cap obligació de presentar-lo perquè el document és propietat del Departament d’Empresa i Ocupació.

En la mateixa entrevista, Casadó ha lamentat la “brutal retallada” en el pressupost de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, ja que en els darrers quatre anys ha passat de 115 milions d’euros als 17 milions previstos per al 2015. Així, el dirigent sindical ha tornat a reclamar l’execució del pla per estendre la fibra òptica al conjunt del territori, com un element clau de competitivitat.

Per tot plegat, Casadó ha manifestat que els polítics ebrencs i els representants del Govern al territori no estan fent la tasca de traslladar a la Generalitat quines són les necessitats de les Terres de l’Ebre. De fet, ha lamentat que estan fent de mur de protecció del govern. També ha conclòs que fa més d’un any que no hi ha cap reunió amb els agents socials i econòmics per explicar l’acció de govern o els projectes de futur.

1 comentari:

  1. vaya personatje !!!!! este nomes es defensa a ell i als mes vagos del baix ebre. Nomes exigeix cuan ell no fa res x ningu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta