2 de desembre del 2014

El comitè de Peticions del Parlament Europeu manté oberta la reclamació de la PDE sobre el Pla Hidrològic



BRUSSEL·LES.- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) confia que la Comissió Europea farà un informe contrari al Pla Hidrològic de l'Ebre aprovat al febrer pel govern de l'Estat. "Se li farà una bona estirada d'orelles al govern espanyol", ha assegurat la portaveu de la plataforma, Susanna Abella, en declaracions a la premsa des de Brussel·les, on ha intervingut al comitè de Peticions de l'Eurocambra. Abella ha explicat que "tots els arguments de la plataforma han estat secundats" per la Comissió Europea, i s'ha mostrat confiada que l'informe final de Brussel·les anirà en la "mateixa línia". La delegació de la PDE ha demanat que un grup d'eurodiputats viatgi a les Terres de l'Ebre per informar-se 'in situ' de la situació.

La PDE ha viatjat a Brussel·les per exposar davant del comitè de Peticions de l'Eurocambra la seua opinió sobre els incompliments de la normativa europea per part del Pla Hidrològic de l'Ebre, així com els seus efectes perjudicials pel tram final del riu i el Delta. La compareixença forma part del procés obert des que fa un any i mig es va presentar la petició davant de l'Eurocambra, i s'uneix també a la queixa de la PDE davant de la Comissió Europea i la demanda al Tribunal Suprem espanyol.

"Creiem que l'informe anirà en la nostra línia, ho ha dit molt clarament la representant de la Comissió", ha dit Susanna Abella a la premsa, tot i que ha admès que tenen "por" que el govern espanyol "faci el mateix de sempre" i intenti "guanyar temps" dient que aplicarà canvis. "Sabem del cert que no hi ha cap intenció per part del govern espanyol de revisar el pla de l'Ebre", ha avisat Abella. Segons ella, Madrid farà "veure que aplica la normativa", però "a no ser que la Unió Europea faci una intervenció profunda" no introduirà canvis substancials.



D'altra banda, Abella ha demanat a la Generalitat que treballi per redactar un informe sobre els efectes del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre sobre la Xarxa Natura 2000 en el tram final del riu. "És un document imprescindible perquè la defensa que estem fent, tant als tribunals espanyols com a les institucions europees, tiri endavant", ha recordat la representant de la PDE.

L'eurodiputat d'Iniciativa, Ernest Urtasun, ha coincidit amb la PDE al defensar que la Comissió Europea ha estat "inusualment dura amb el govern d'Espanya" al revisar el seu pla. Urtasun ha remarcat que Brussel·les ha exposat "molts incompliments de la legislació en la matèria" i s'ha mostrat confiat que es pugui "frenar" el projecte. L'eurodiputat d'ICV també ha indicat que estan treballant per organitzar una missió d'eurodiputats a les Terres de l'Ebre per explorar sobre el terreny les preocupacions de la plataforma.

En canvi, l'eurodiputada del PP i vicepresidenta del comitè de Peticions, Rosa Estaràs, ha assegurat que és "poc seriós" voler "prejutjar" com serà l'informe final de Brussel·les sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. De fet, Estaràs s'ha mostrat confiada que la CE i el govern espanyol "arribaran a un acord".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta