10 de desembre del 2014

El fenomen de Paraules Ebrenques a Facebook es convertirà ara en un llibre il·lustrat


TORTOSA (Baix Ebre).- Estudiants d'escoles d'art i de batxillerats artístics de les Terres de l'Ebre s'han sumat a la iniciativa de 'Lo Llibre', tot participant en un concurs d'il·lustració per al que serà un llibre sobre paraules ebrenques. De fet, 'Lo Llibre' és una iniciativa que sorgeix a través del grup Paraules Ebrenques a la xarxa social de Facebook, el qual compta amb la participació de més de 6.000 persones que, cada dia, aporten i adjunten expressions, paraules, dites i curiositats de la parla del territori. Aquest llibre, escrit amb clau d'humor, pretén fomentar la llengua, expandir-la i no deixar que es perdi. Els beneficis es lliuraran al Centre d'Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels Països Catalans (CEL).

Els alumnes participants formen part dels centres on es realitzen estudis artístics o de disseny de les Terres de l'Ebre, com ara l’Escola d’Art d’Alcanar, Esardi Escola d’Art i Disseny d’Amposta, l’Escola d’Art i Disseny de Móra la Nova i l’Escola d'Art de Tortosa. També els alumnes dels instituts que imparteixen batxillerats artístics, com ara l'institut Berenguer IV d'Amposta, o l'institut Joaquim Bau de Tortosa, s'han sumat a la proposta participant a un concurs d'il·lustració que es portarà a terme fins al proper 9 de gener. Els participants s'enfronten al repte, per una banda, d'il·lustrar els protagonistes del llibre: la iaia Paquita “la Garrons”, el iaio Juaquinet “lo Prim” i la cabra Ma Cinta, els quals tenen una història d'allò més surrealista on la parella es veu obligada a separar-se i a arribar a un acord amb la custòdia de la cabra. I d'altra banda, il·lustrar alguna de les expressions proposades com, entre altres: "Això és més difícil que obrir el cul i agafar mosques!",   "Ulls que no veuen....caguerada que xafes!" o bé "Aquí cauran rodes de molí sense foradar!"

 Aquesta proposta té com a objectiu estimular, promoure la creativitat i la tasca dels joves estudiants d'art i disseny de les Terres de l'Ebre, així com incentivar la pluralitat participativa amb el llibre de tots els ebrencs. La tècnica de presentació és completament lliure i es poden presentar duos obres per participant. Els guanyadors veuran les seves obres publicades en 'Lo Llibre', que podrà ser adquirit el proper dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi, en diversos punts de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta