18 de desembre del 2014

El jutge del cas Innova demana una fiança d'1,2 milions pel propietari d'Ambulàncies Baix Ebre



REUS (Baix Camp)- El titular del Jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha aixecat parcialment el secret de sumari de la peça separada número 7 del cas Innova, que investiga les contractacions entre l'empresa de serveis sanitaris Sagessa i Ambulàncies Baix Ebre. El magistrat imposa una fiança d'1,2 milions al propietari de l'empresa ebrenca, Bernardo Coslado, imputat per presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències i delicte societari. A més, en un auto datat d'aquest dimecres 17 de desembre, el jutge imputa als exdirectius de Sagessa, Enric Agustí, Lluís Nualart i Josep Maria Benet, per suposats delictes de prevaricació i malversació de cabdals públics.

El propietari i gerent de l’empresa Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado Garcia, va ser detingut per la Guàrdia Civil al gener del 2014, per la seua suposada relació amb el cas Innova de Reus. Coslado va ser imputat pels presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències i delicte societari, en una peça separada del cas que investiga la suposada trama de corrupció en la gestió del hòlding d’empreses municipals de Reus. La Guàrdia Civil va escorcollar la seu d’Ambulàncies Baix Ebre, a la carretera de Roquetes al Mas de Barberans, d’on es van endur diversa informació i uns 18.0000 euros en metàl·lic.

Coslado -també president de la federació espanyola d’empreses d’ambulàncies- va declarar davant del jutge a Reus, que el va deixar en llibertat sense fiança. Poc després, el jutge va imputar quatre fills de l’exdirector general d’Innova, Josep Prat, en el mateix cas de les ambulàncies. Establerta des de l'any 1984, l’empresa Ambulàncies Baix Ebre treballa en les diverses modalitats del transport sanitari -urgents, no urgents, preventives i programades-, amb un contracte del Departament de Salut per cobrir el servei públic a la zona. 

Segons l'auto, el president d'Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado, va començar a pagar l'abril del 2012 prop de 5.000 euros mensuals en concepte de "treballs d'assessorament" a l'empresa Wanplais, propietat de Josep Prat, qui aleshores ostentava el càrrec de president de l'Institut Català de la Salut (ICS). El magistrat sosté que aquests suposats treballs anaven adreçats, realment, a "aconseguir una posició avantatjosa en el pròxim concurs de transport sanitari que convoqués la Generalitat" o a aconseguir, directament, la pròrroga de l'actual concurs i "perpetuar" els interessos empresarials d'Ambulebre.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta