11 de desembre del 2014

El president de Pimec defensa BCN World com a font d'ocupació i noves empreses per a les Terres de l'Ebre


BARCELONA.- El projecte empresarial de BCN World és una iniciativa econòmica de ''molt interès'' per Catalunya, que no es ''pot deixar passar''. Així ho ha assegurat Josep Gonzàlez, president de la patronal Pimec, aquest dijous. En aquest sentit, Gonzàlez creu que la implicació del Govern és positiva i que és el que s'ha de fer perquè és un projecte que ''s'ha d'apostar de totes totes'', sense descartar una participació econòmica del Govern si això garanteix la construcció. Gonzàlez, després de defensar aquest model de col·laboració públic-privat, ha indicat que es tracta d'un projecte no només d'interès per Catalunya, sinó que també per les comarques de les Terres de l'Ebre, que veurien créixer el nombre d'empreses i d'ocupació.

En relació amb el límit de participació del Govern en aquesta iniciativa, el president de Pimec creu que aquesta participació ha d'arribar al ''màxim'', i amb l'objectiu d'evitar la possibilitat que el projecte finalment no es faci. Gonzàlez ha destacat que el projecte té interès no només pel conjunt de Catalunya, sinó que especialment per a les comarques de les Terres de l'Ebre. Segons el president de la patronal de la petita i mitjana empresa, amb una instal·lació d'aquestes dimensions la creació de noves empreses i ocupació estaria assegurada per donar servei a un complex econòmic d'escala internacional.

El president de Pimec ha explicat que davant la inseguretat que finalment ha agafat el projecte de BCN World -en la part final del calendari d'execució de l'opció de compra dels terrenys adjacent a Port Aventura-, el paper que ha assumit la Generalitat és el correcte. Gonzàlez ha defensat que l'interès econòmic de la iniciativa justifica la implicació al ''màxim'' de la Generalitat i fins i tot d'una participació econòmica sota el model assumit en altres ocasions de col·laboració públic-privat.

Malestar per la indemnització del Castor

D'altra banda, Gonzàlez ha dit qeu la indemnització del frustrat projecte Castor ''és un escàndol que clama al cel'', i que ha provocat un ''malestar extraordinari'' entre els teixit empresarial de les pimes catalanes. Gonzàlez ha explicat que no podia ser que si un projecte empresarial surt malament els ciutadans espanyols hagin de pagar les pèrdues, i si surt bé, tots els beneficis pels empresaris. ''Amb aquest model els empresaris viurien molt bé''. Gonzàlez ha admès que en aquest moments estan estudiant si s'afegeixen a la demanda presentada per la Generalitat contra l'articulat del contracte que preveu aquesta indemnització. Josep Gonzàlez ha fet aquesta valoració en el transcurs de la roda de premsa convocada per fer balanç de l'exercici del 2014 i les perspectives del 2014. Pel president de la patronal, un cas d'indemnització com aquest de Castor només es pot veure a l'Estat espanyol.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta