4 de desembre del 2014

Els Mossos només mantenen detingut l'exdirector general d'Agrofruit per un suposat delicte econòmic



TORTOSA (Baix Ebre).- Els Mossos d'Esquadra només mantenen detingut a la comissaria de Tortosa, per suposats delictes econòmics, a l'exdirector general d'Agrofruit, Xavier Guarner, que ara treballa a l'empresa com a cap de producció. Les altres tres persones, vinculades ara o en el passat al grup citrícola més important de les Terres de l'Ebre, van quedar en llibertat aquest dimecres al vespre, després de declarar en seu policial, i a l'espera de declarar -possiblement aquest divendres- davant del jutge que porta la investigació, que es troba sota secret d'actuacions. La detenció de Guarner es podria perllongar fins que passi a disposició judicial del Jutjat número 2 de Tortosa. Les quatre detencions es van efectuar després de l'escorcoll a les seus d'Agrofruit i Ebrefruit, al polígon industrial Baix Ebre.

Al marge de Guarner, els altres detinguts van ser el conseller delegat d'Agrofruit, Adolfo Algueró; l'exconseller delegat Ferran Ferrer i Josep Forés, que fa un any va deixar l'empresa. De fet, Forés no és el president d'Agrofruit, com s'ha publicat erròniament en alguns mitjans de comunicació. Els Mossos d'Esquadra van registrar aquest dimecres les empreses Agrofruit i Ebrefruit. Després de més de quatre hores i mitja d'escorcoll, els detinguts van ser traslladats a la comissaria de Tortosa, per declarar en seu policial. Les empreses estan sent investigades per delictes econòmics, entre els quals un presumpte delicte de falsedat comptable. De fet, les investigacions van iniciar-se fa un any, després que Agrofruit presentés concurs de creditors, i podria haver-hi un forat de 50 milions d'euros. A banda, diverses fonts apunten que un dels anteriors gestors d'Agrofruit hauria pogut apropiar-se de 300.000 euros.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta