18 de desembre del 2014

Els primers productes amb marca EbreBiosfera es podran acreditar al gener



TORTOSA (Baix Ebre).- El reglament de la marca EbreBiosfera ja està a punt i entrarà en servei de forma immediata, un cop que el proper 29 de desembre quedarà constituït definitivament el nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate). Així ho ha confirmat aquest dijous Imma Juan, una de les persones que, com a assessora de la Generalitat en polítiques ambientals, ha coordinat els grups de treball de la Reserva de la Biosfera. Juan ha explicat que la marca EbreBiosfera servirà per acreditar els productes i serveis de les empreses del territori que vulguen posar en volar la seua feina. En aquest sentit, l’assessora del Govern ha volgut destacar que la preparació del reglament ha estat una tasca molt llarga i feixuga, tenint en compte la diversitat dels productes de qualitat de les Terres de l’Ebre. De fet, Juan ha recordat que l’EbreBiosfera no és una figura de protecció del medi ambient, sinó una marca per promocionar millor els productes i els serveis del territori.

L’objectiu del COPATE és començar a acreditar productes amb la marca EbresBiosfera a partir del mes de gener. El reglament i els seus annexos recolliran els diversos productes, béns i serveis de les Terres de l’Ebre que es podran acollir i fer ús de la marca de qualitat. Els beneficiaris hauran d’acreditar que els seus productes i serveis s’elaboren o es presten dins del territori de la Reserva de la Biosfera reconeguda per la Unesco, i que s’adequen als principis de compromís amb el territori, sostenibilitat mediambiental, i un alt grau de responsabilitat social. Juan ha assenyalat, per tant, que les empreses que vulguen utilitzar la nova marca hauran de complir aquests requisits.

Des de la Generalitat es creu que pràcticament totes les empreses turístiques del territori s’hi podran acollir. En el cas de les agroalimentàries, ho podran fer aquelles que elaborin els seus productes a les Terres de l’Ebre i complint els criteris del reglament. A més, tots els candidats hauran de pagar una quota testimonial per promocionar la marca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta