16 de desembre del 2014

Les pèrdues en el sector dels cítrics de les Terres de l'Ebre podrien arribar fins al 60%



TORTOSA (Baix Ebre).- Preocupació en el sector dels cítrics a les Terres de l’Ebre davant la possibilitat de registrar pèrdues de fins al 60% de la collita. Les pluges que han caigut al territori en les darreres setmanes ha malmès els cítrics en un dels moments més importants de la campanya. Així les coses, el director dels serveis territorials d’Agricultura, Pere Vidal, tècnics del departament, cooperatives i sindicats agraris s’han reunit aquest dimarts amb agents d’Agroseguro per valorar les pèrdues i analitzar si l’assegurança se’n pot fer càrrec o no. En aquest punt, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha insistit en la importància d’assegurar els productes del camp.

D’altra banda, Pallarès ha parlat per primer cop del cas Agrofruit. Pallarès ha remarcat que Agrofruit ha estat una empresa pionera en quant a l'exportació de cítrics i ha demanat als pagesos que continuïn portant-hi la seua collita, mentre confia que la justícia faci la seua feina. El passat 3 de desembre, els Mossos d’Esquadra van escorcollar Agrofruit i Ebrefruit en el marc de l’operacio Àgora. Una operació que va acabar amb la detenció de quatre directius d’Agrofruit i Ebrefruit. Tres d’ells van quedar en llibertat en el mateix dia mentre que l’exgerent i exconseller d’Agrofruit, Xavier Guarner, va continuar retingut dos dies, quan va quedar en llibertat després de pagar una fiança de 90.000 euros per eludir la presó. El titular del Jutjat d'instrucció número 2 de Tortosa l'imputa la comissió de fins a set possibles delictes: falsedat comptable, administració deslleial o fraudulenta, d'apropiació indeguda, d'insolvència punible, d'alçament de béns, contra l'hisenda pública i de falsedat documental. En concret, els Mossos d’Esquadra xifren en 30 milions d’euros el forat comptable a Agrofruit. El cos policial assenyala directament com a responsable l’exgerent i exconseller d’Agrofruit i Ebrefruit qui també s’hauria apropiat de 275.000 euros.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta