16 de desembre del 2014

Pallarès eleva a 24,5 milions d'euros la inversió prevista per la Generalitat a les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha defensat aquest dimarts el pressupost per al 2015 de la Generalitat per al territori. Ha estat després de les crítiques dels grups a l’oposició per la minsa partida de 17 milions que recullen els comptes del govern català per a l’Ebre, el que representa un 7% menys que l’exercici del 2014. Així, Pallarès ha xifrat finalment en 24,5 milions d'euros la inversió prevista al territori. El delegat ha precisat que és cert que els comptes preveuen 17,2 milions en inversió nova a les Terres de l'Ebre, però ha recordat que també s'hi ha de sumar algunes partides destacades, com és la darrera fase de les obres del reg oriental de la Terra Alta, amb quatre milions. Altres actuacions que s'han de sumar a la inversió prevista pel Govern per l'any vinent, segons Pallarès, són el nou contracte de navegabilitat per l'Ebre amb 500.000 euros, 700.000 euros per als tractaments contra la mosca negra i el mosquit, 1,7 milions pel PUOSC, o més de 600.000 euros per accions relacionades amb el transport públic.

El delegat del Govern ha assegurat que el pressupost del 2015 incideix molt en la despesa social i en l'àmbit sanitari, i ha recordat que durant aquest 2014 s'han invertit fins a 93,7 milions al territori. "Aquesta xifra també l'assolirem aquest 2015 perquè és el mínim que necessitem pel funcionament normal al territori", ha assegurat. Pallarès ha afegit que "no es podran fer grans carreteres", però ha assegurat que la prioritat del Govern seran les polítiques socials i sanitàries, així com continuar pagant "les obres necessàries que en el seu moment es van fent".

El pressupost de la Generalitat pel 2015 preveuen 17,2 milions en inversió nova al territori. Entre els projectes més destacats hi ha 2,6 milions per a la nova seu de les delegacions del Govern a Tortosa; l'1,1 milions per a la construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a l'Ametlla de Mar; o l'1,4 milions per a l'edifici del nou CAP de Roquetes i base comarcal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta