10 de desembre del 2014

El Grup de Natura Freixe i la llevadora Pepita Grangé, reconeguts amb els premis Sirga d'Or 2014



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La Llanterna Teatre Municipal de Móra d'Ebre ha estat aquest dimecres al vespre l'escenari de l'acte de lliurament del Premi Sirga d'Or 2014, que enguany han rebut el Grup de Natura Freixe, que gestiona la reserva de Sebes al municipi de Flix, i Pepita Grangé, llevadora de Móra.. En aquesta edició, els altres candidats en la modalitat de persona era Josep Maria Pros, activista cultural de Vinebre, mentre que en la modalitat entitats també hi havia l'Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova; la Fonda Barcelona, també de Móra la Nova; i el Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, de Vinebre. L'encarregat de presidir l'entrega dels guardons ha estat l'expresident del Parlament, Joan Rigol, actual coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. També hi han intervingut el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol; i el president del CERE, Josep Antoni Collazos. L'acte ha finalitzat amb l'actuació de la Banda de Música La Ginesta, de Ginestar.


El Premi Sirga d'Or és un guardó de periodicitat biennal que es concedeix a una persona i una entitat que s'hagin distingit en la seua trajectòria en el desenvolupament d'activitats que han afavorit la comarca de la Ribera d'Ebre. De fet, el premi està organitzat conjuntament pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), que s'encarrega de coordinar el procés d'elecció dels premiats. Per la seua banda, el Consell Comarcal és qui atorga els guardons i organitza l'acte en el qual se'n fa el lliurament.

En el procés de selecció de candidats hi va participar, primer, una comissió constituïda per representants d'institucions i personalitats de l'àmbit socioeconòmic i cultural de la comarca, que van encarregar-se d'aportar propostes de candidats, comissió reunida el passat 19 de setembre. Posteriorment, van ser els socis i les sòcies del CERE els qui, al llarg del mes d'octubre, van ser convocats a poder votar les candidatures proposades en les dos modalitats.

Imatge Sergi Fernández, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta