4 de desembre del 2014

Meritxell Roigé anuncia que les obres de la plaça del Rastre podran començar al gener





TORTOSA (Baix Ebre).- La primera tinent d’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat aquest dijous que en poques setmanes s’adjudicaran les obres de reforma integral de la plaça Mossèn Sol, la darrera de les actuacions urbanístiques de l’Ajuntament al barri del Rastre. El projecte, que té un pressupost de 400.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos, va tornar a ser incorporat al pla integral del nucli antic (Pincat) quan es va descartar el pàrquing soterrat de la plaça Mossèn Sol. De fet, la presentació d’ofertes s’acabarà a finals de mes, i al llarg del mes de gener podrien començar els treballs, que consisteixen en la urbanització de tota la plaça i en la recuperació de la muralla medieval. Segons Roigé, l’objectiu és guanyar aquest espai públic del Rastre per al barri i per a la ciutadania. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, la regidora d’Urbanisme ha destacat que l’actuació arribarà fins a l’antic col·legi Sant Josep, i que per tant caldrà eliminar algunes de les actuals places d’aparcament. A més, Roigé ha assenyalat que els veïns del Rastre tindran targetes per poder estacionar a la zona, com ja es va fer amb els veïns del call de Remolins.

En canvi, Roigé ha afirmat que la nova urbanització de la plaça no és “compatible” amb el pàrquing privat del Casal Tortosí, tot i que ha dit que serà l’entitat qui determinarà el futur d’aquest espai que ara s’utilitza per estacionar els vehicles dels socis. A banda, Roigé ha afegit que durant els propers 15 dies podran obrir-se al trànsit els carrers Montcada, Bonaire i la plaça de Montserrat, ja que les obres s’han retardat a causa de les pluges dels darrers dies. Per tant, també podrà començar a funcionar el nou aparcament soterrat del carrer Montcada.

Encara parlant del nucli històric, la regidora d’Urbanisme ha dit que confien arribar a un acord amb el darrer dels propietaris de les cases de davant de la catedral, abans de tirar endavant el procés expropiatori. Un cop enderrocades les cases, l’Ajuntament impulsarà la construcció de la plaça i també una nova de zona de vianants entre la plaça del Paiolet i la plaça de l’Escorxador, per posar en valor la façana de la catedral, el palau del Bisbe i el complex de l’antic escorxador, on ara hi ha el Museu de Tortosa.

En aquest sentit, Roigé ha explicat que més endavant es veurà què passa amb el monument de la Batalla de l’Ebre, ja que el pla especial del nucli històric també preveu utilitzar la pilastra per recuperar l’antic pas sobre el riu. Quant a la polèmica per les piscines, la regidora d’Urbanisme ha lamentat que el PSC i ICV no apostin pel diàleg per consensuar un nou projecte. De fet, els ha acusat de voler que el projecte fracasse i que Tortosa no puga construir les noves piscines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta