1 de desembre del 2014

Una nova associació coordinarà i representarà el col·lectiu LGTBI a les Terres de l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- L’assemblea convocada divendres passat per la Comissió del 28 de juny a les Terres de l’Ebre va acordar constituir en les properes setmanes una associació que representi el col·lectiu Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual (LGTBI) de les Terres de l’Ebre. La nova associació es constituirà amb l’objectiu de defensar els drets del col·lectiu i també organitzarà una sèrie d’activitats al llarg de l’any. De fet, per divendres que ve, 5 de desembre, la Comissió del 28 de juny, ja ha convocat una nova assemblea per començar a treballar aspectes com els estatuts, el nom i les tasques de l’associació, entre d’altres. Serà al Centre Cívic de Ferreries a les 19:30 hores.

Abans de l’assemblea, el Centre Cívic va acollir també divendres passat una xerrada sobre la nova Llei contra l’homofòbia, a càrrec d’Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia i un dels seus principals impulsors, i de Conxa Dobón, membre de Famílies Lesbianes i Gais de l’Ebre. Tots dos van explicar aspectes clau de la norma, com per exemple el règim de sancions per aquells que incitin l’odi i la violència contra el col·lectiu LGTBI o la introducció de la inversió de la càrrega en la prova, que obliga l’agressor –en comptes de l’agredit- a demostrar la seua innocència en cas que sigui denunciat.

Rodríguez va avançar, a més, que des de l’Observatori contra l’Homofòbia s’ha reclamat que la Generalitat nomeni en cada territori del país, també a les Terres de l’Ebre, un coordinador que s’encarregui de supervisar el desplegament de la llei. Aquesta ha estat la segona activitat que ha realitzat la Comissió. El 27 de juny passat va organitzar la primera manifestació per l’alliberament gai al territori, amb la participació de centenars de persones. Precisament, divendres es va presentar el vídeo d’aquella jornada històrica, el muntatge del qual ha anat a càrrec de Miki Colomer, i que en recull alguns del millors moments d'aquella diada.





Imatge Comissió del 28 de juny a l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta