29 de gener del 2015

Amposta enllesteix un extens programa d’activitats pel centenari del pont penjant



AMPOSTA (Montsià).- L’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta ha enllestit un extens programa d’activitats per commemorar el centenari del Pont Penjant. I és que aquest 2015 se celebren cent anys de la col·locació de la seua primera pedra i l’inici de la construcció, que va durar fins l’any 1921. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la regidora de Cultura, Mar Panisello, han avançat algunes de les activitats clau per la commemoració del centenari. També es donarà especial protagonisme a l’alcalde Joan Palau, que va ser el principal impulsor de l’obra. En aquest sentit, el dia de la inauguració de la Festa del Mercat es farà la recreació de l’acte de col·locació de la primera pedra, que es va fer el dia de la Mare de Déu de l’Assumpció, patrona d’Amposta, el 15 d’agost del 1915.

Per a aquesta ocasió l’alcalde ha avançat que es farà una petita remodelació de la Plaça Santa Susanna, ubicada a la vora del pont, on hi ha la primera pedra i un monument a l’alcalde Joan Palau que consisteix en un bust obra de l’escultor Innocenci Soriano Montagut.

L’altra figura rellevant del centenari serà l’enginyer que va projectar el pont, José Eugenio Ribera, per divulgar la seva figura com a enginyer innovador i referent en la construcció de l’època. Altres dates importants seran la Diada de Sant Jordi, quan les escoles i els instituts mostraran les activitats que estan duent a terme per celebrar el centenari. Algunes de les activitats que ja estan programades són les visites guiades al Pont que realitzarà el Museu de les Terres de l’Ebre. Ferré també ha volgut remarcar la importància que va tenir l’obra a principis del segle XX. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta