26 de gener del 2015

Amposta reclama als bancs que posin en lloguer social més d'un centenar d'habitatges desocupats


AMPOSTA (Montsià).- L'Ajuntament d'Amposta ha començat a reclamar als bancs que posin en lloguer social per a famílies amb dificultats els més de 100 pisos de la seua propietat que es troben desocupats a la ciutat. La regidoria de Serveis Socials ha iniciat la segona fase dels protocols per aplicar sancions a les entitats financeres propietàries d'aquests habitatges, tot comunicant-los que tenen un termini de dos mesos per justificar si està ocupat.

Es considera que un pis es troba desocupat quan durant els darrers dos anys no ha estat donat d'alta el subministrament d'aigua potable. En el cas que no es justifiqui, l'Ajuntament declarà l'incompliment de la funció social de la propietat i es podran imposar fins a tres multes. Les sancions coercitives es podran imposar quan hagin transcorregut els dos mesos de termini per justificar l'ocupació i amb un mínim de quinze dies naturals de separació entre elles.

La regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, ha anunciat que s'està treballant per aprovar en els propers mesos una taxa per incoació de l'expedient, de manera que "les entitats bancàries, a més d'afrontar les multes que corresponguin si no posen els pisos en lloguer social, hauran de pagar igualment una taxa que l'Ajuntament els hi imposarà per posar en marxa l'expedient".

Subirats ha puntualitzat que tot plegat pretén també que "les famílies amb dificultats, que reben prestacions econòmiques de l'administració i que ocupen de manera irregular algun habitatges, entrin al circuit normalitzat de lloguer encara que sigui amb un import molt baix com és el cas del lloguer social".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta