16 de gener del 2015

Decepció a la CUP per les explicacions polítiques de la ramificació del cas Innova a les Terres de l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- La portaveu de les CUP a Tortosa, Núria Rodríguez, ha afirmat aquest divendres que estan decebuts amb les explicacions que aquestes setmanes han donat els alcaldes de Tortosa i Amposta sobre les suposades irregularitats detectades a Sagessa i la seua relació amb el cas Innova de Reus. Rodríguez ha reiterat que és lògic que la ciutadania demane més transparència sobre la gestió dels diners públics, i especialment quan van destinats a la prestació de serveis sanitaris. La portaveu de la CUP ha recordat que el jutge que investiga la setena peça del cas Innova ha detectat factures unflades i una doble facturació als hospitals comarcals d’Amposta i Móra d’Ebre, gestionats per Sagessa, que han afavorit l’empresa Ambulàncies Baix Ebre.

Rodríguez ha fet notar que el règim jurídic de Sagessa, que funciona com una societat anònima tot i ser semipública, li permet no haver de donar tota la informació sobre la seua gestió, ni tenir els mateixos organismes de control que si un ens públic. Segons la portaveu de la CUP, l’opacitat d’aquest model pot facilitar presumptes corrupcions. Rodríguez ha assenyalat que els quatre consells comarcals de l’Ebre i els ajuntaments de Tortosa i Amposta tenen l’obligació de fiscalitzar la gestió de Sagessa i controlar que s’està fent adequadament. De fet, els alcaldes de Tortosa i Amposta han manifestat ja que s’han fet auditories i que s’han pres les mesures necessàries per corregir les irregularitats. Així, Rodríguez ha advertit que les mesures s’aplicaran a partir d’ara, però que no s’ha auditat el període que s’està investigant, entre els anys 2007-2013.

La portaveu de la CUP ha lamentat que els representants polítics de l’Ebre han barrat el pas sistemàticament a totes les propostes que ha fet el seu regidor de Reus per dotar de més transparència la gestió de Sagessa. Per això, ara les CUP valoraran demanar responsabilitats jurídiques per aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta