20 de gener del 2015

'Democràcia vs Franquisme', article de Vicenç González


Un cop més, el batlle-senador Ferran Bel ens ha tornat a dir qui és i a qui representa. Em refereixo a la seva posició i la del seu grup (CiU) en el debat de l’últim ple de l’Ajuntament sobre el monument feixista del riu. Dic feixista perquè, per molt que li treguin els símbols més agressius a la vista, ningú podrà esborrar de la memòria i de la història que va ser un monument construït en honor del dictador i en uns moments històrics d’afirmació del moviment colpista en contra de lleus intents d’obertura...


Tal i com ens té acostumats, acusa d’electoralisme a qui ho plantegi quan l’únic que fa un ús electoralista del tema és ell i el seu partit, perquè té temor de perdre els vots del sectors més casposos, cacics i reaccionaris de Tortosa.

No vull entrar a valorar si era el moment adequat de tornar a sotmetre la qüestió, però ja està fet i per tan, res a dir. En conclusió, crec que està fora de plantejament la decisió de treure el monument; l’únic que fa falta es respectar la memòria històrica i valentia per fer-ho, i això li manca al senyor Bel i el seu seguici. Després ja decidirem com, i què posem al seu lloc.

Ara tenim una possibilitat de fer-ho guanyant les properes eleccions municipals i fotent- los fora del control de la ciutat; per això demano a totes les forces que es presentin que en el seu programa vagi la retirada immediata del monument. I el moment ideal seria el mateix dia de constituir el nou consistori.

Vicenç Gonzàlez
és un ciutadà de Tortosa.

2 comentaris:

  1. ...dispense señor, por empezar el único signo facista era el "VICTOR", después de haber quitado eso, el monstruonumento ha dejado de ser un simbolo de aquella para unos nefasta y para otros feliz epoca, segun el prisma de como se mire..., y en vez de destruirlo (por que para quitarlo se tendra que trocear) ¿por que no se le pone una barretina al maniqui?..., y en vez del "lucero" se le pone en la mano una "Hoz"..., o se le pone un tambor delante de la zona genital y en la mano un par de baquetas...., eso si, el aguila (que no fue solo un emblema franquista, sino un animal que volaba por los espacios ibericos) que lleve o el escudo de la ciudad, o el escudo del Consejo Comarcal del Baix Ebre, o el de la Generalitad de Catalunya, y quitar cualquier rotulo que haya en la pilastra o en las orillas, en su lugar las estrofas de los SEGADORS...

    ResponElimina
  2. Això del Monumet a Tortosa es pitjor que la Història Interminable:
    http://humorcillet.blogspot.com.es/2015/01/tortosa-y-su-historia-interminable.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta