14 de gener del 2015

'El Foraster' serà el pregoner de la festa de Sant Antoni d’Ascó


 ASCÓ (Ribera d'Ebre).- Ascó ja ho té tot apunt per celebrar la festa de Sant Antoni, que arrencarà aquest dijous i es prolongarà fins el diumenge 18 de gener. La festa de Sant Antoni, declarada d’interès nacional l’any 2010 per la Generalitat, comptarà enguany amb l’actor Quim Masferrer -el presentador del programa 'El Foraster' de TV3- com a pregoner, minuts després de l’encesa de la foguera a la plaça de l’Església que dóna el tret de sortida al gruix dels actes festius. Precisament l’encesa de la foguera tindrà en aquesta edició un tret innovador: sobre la façana de l’església es projectaran imatges en 3D reacionades amb la festa de Sant Antoni.

Ara bé, la festa arrencarà aquest dijous amb la recollida de llenya. Els veïns d’Ascó, de forma tradicional i voluntària, deixen llenya a les portes de casa seua. Aquesta llenya alimentarà la foguera, que restarà encesa mentre duri la celebració de Sant Antoni. L’endemà, divendres al matí, tindran lloc els Tres Tombs i la benedicció dels animals i, al migdia, les primeres corrides de cavalls, matxos i rucs.

Dissabte dia 16 continuaran les corrides al matí i, a la tarda, tindrà lloc una representació de Jocs Tradicionals a la plaça de l’Església, a càrrec de l’Associació Cultural Lo Llaüt. Igualment, el dissabte hi haurà la ballada de la jota d’Ascó al voltant de la foguera, un dels actes tradicionals de la festa, que es repetirà també diumenge a la tarda.

Tanmateix, el diumenge serà el dia que deixarà una de les imatges més divulgades de Sant Antoni: les curses de cavalls i rucs costa amunt pel carrer dels Clots. El clavari, Blai Serra, ha animat la gent a continuar participant en les corrides dels carrers dels Clots perquè no es perdi un dels actes més tradicionals de les festes de Sant Antoni d’Ascó. / Canal 21 Ebre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta