26 de gener del 2015

Imputen el president d'Escal UGS i una quinzena de persones més per delictes mediambientals en el projecte Castor


VINARÒS (Baix Maestrat).- El jutjat número 4 de Vinaròs ha decidit obrir diligències prèvies per investigar el projecte Castor. Segons l'auto de la jutgessa d'aquest mateix dilluns, les diligències s'obren a través de la denúncia de la Fiscalia Provincial de Castelló contra 17 persones i contra l'empresa Escal UGS. Entre els imputats hi ha el president d'Escal UGS, Recaredo del Potro. En concret, s'imputa per un suposat delicte de prevaricació mediambiental a nou persones responsables de l'informe de l'Institut Geològic i Miner del 2007 i de la declaració d'impacte ambiental del 2010. Així mateix, per suposats delictes contra el medi ambient i els recursos naturals, la jutgessa també imputa als vuit membres del consell d'administració d'Escal UGS, així com al representant legal de l'empresa.


La imputació de 17 persones i de l'empresa Escal UGS arriba pocs dies després que la justícia anul·lés la llicència d'obres de la planta terrestre del projecte Castor, ja que les instal·lacions d'aquesta indústria gasista es van construir en uns terrenys rústics. En aquest sentit, ara la justícia ha acordat obrir diligències d'investigació després de la denúncia interposada per Fiscalia contra els responsables de l'Institut Geològic i Miner, del Ministeri de medi Ambient i del Ministeri d'Indústria que van intervenir en la tramitació de la concessió d'explotació del projecte, així com contra la societat mercantil Escal UGS.

Pel que fa a Escal UGS, el jutge ha imputat al seu representant legal, així com als membres del Consell d'Administració: Recaredo del Potro; Mohammad Jaffar; José Luis Martínez; Harold Philip; José Alfonso Nebera; Juan Cristóbal González; Ramón Jiménez; i Óscar Manuel Yunta.

Quant a l'administració, el jutge acorda prendre declaració com a imputats a les persones responsables de l'Institut Geològic i Miner que van emetre un informe l'any 2007 en què van considerar apte l'emmagatzematge de gas: el coordinador de l'Institut, Jesús Gómez de les Heras; el director de Recursos Minerals Geoambiente, José A. Fernández; el director de Geologia i Geofísica, L. Roberto Rodríguez; el director general José Pedro Calvo; i el director general de Política Energètica i de Mines del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, Jorge Sanz. També prendrà declaració com a imputats, per la resolució de 2010 en la qual s'encarrega a Escal el projecte, al qual en aquest moment era el conseller tècnic de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, José Manuel Escanilla; el subdirector adjunt de la Subdirecció General d'Avaluació Mediambiental, Miguel Aymerich; la directora general de Qualitat i Avaluació Ambiental, Maria Jesús Rodríguez; i a Antonio Hernández, que va succeir a Sanz en el seu càrrec. / Agències


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta