19 de gener del 2015

El llagut turístic Lo Sirgador, pendent dels permisos de l'Estat per tornar a navegar per l'Ebre




TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor de Turisme, Alfredo Ferré, confia que el llagut turístic Lo Sirgador podrà tornar a funcionar la propera campanya de navegació fluvial, un cop que l’embarcació haurà obtingut tots els permisos de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i de Costes del govern de l’Estat. Lo Sirgador va ser inaugurat el 2010 i dos anys més tard, després de la dissolució del Consorci per a la Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre, els quatre consells comarcals van decidir que el llagut turístic seria gestionat per l’Ajuntament de Tortosa. De fet, fa uns dos anys que Lo Sirgador no opera pel riu, i l’Ajuntament espera que en les properes setmanes es puga resoldre la falta de permisos i adjudicar la concessió a alguna empresa privada. Tot i que és una embarcació tradicional que no ha de navegar pel mar, Ferré ha lamentat que l’Ajuntament també pateix la burocràcia de les administracions superiors. Així, el regidor de Turisme ha assenyalat que estan esperant l’arribada de certificats perquè el llagut turístic no haja de complir els mateixos requisits que un buc de la marina mercant o una gran embarcació de passatgers.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ferré ha recordat que un dels potencials més importants del territori és el turisme fluvial, des de la desembocadura del riu fins a Flix. De fet, ha remarcat que també seria un gran atractiu poder entrar des del mar per la bocana de l’Ebre i seguir navegant riu amunt.

En aquest sentit, Ferré ha repassat les actuacions turístiques que es van presentar la setmana passada, com ara el nou embarcador fluvial de davant del mercat. També les rutes temàtiques per Tortosa que ha preparat l’empresa Gubiana dels Ports i el nou accés elevat a les Avançades de Sant Joan per la muralla medieval de Remolins. A més, ha avançat que una de les properes obres que l’Ajuntament voldria impulsar per promocionar el call és la rehabilitació de l’antiga terrisseria del barri jueu.

Un altre projecte de futur des del punt de vista turístic és la recuperació de l’antic fortí de Tenasses, ara que ha passat a formar part del patrimoni municipal. Finalment, el regidor ha anunciat que properament tornaran a traure a concurs la gestió del Centre d’Acollida Turística (CAT), ubicat a la zona comercial dels Portals de Ciutat, i que actualment es troba tancat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta