16 de gener del 2015

El nou embarcador de davant del mercat de Tortosa estarà construït abans de l'estiu i reemplaçarà el pantalà de l'Escorxador



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre han concretat aquest divendres el projecte del nou embarcador fluvial que es construirà al centr de la ciutat, en el marc de les actuacions de la Xarxa Ebrebiosfera que es finançaran amb la reversió de la taxa turística de la Generalitat. a partir d'aquest nou projecte, com ja es va explicar, l'embarcador passarà a estar situat just a l'alçada de la plaça Barcelona i del mercat municipal. El nou embarcador està dissenyat per donar servei públic a la navegació d'oci, turística i esportiva per l'Ebre. Les obres, que tenen un pressupost de 90.000 euros i un termini d'execució de tres mesos, consisteixen en el trasllat de l'actual embarcador situat a l'alçada de l'antic escorxador de Tortosa, espai molt sotmès a les fortes corrents quan el riu Ebre va crescut, fet que dificultava el seu funcionament i l'exposava a ser objecte de desperfectes.

L'Ajuntament ha introduït com a millora al projecte el condicionament de les dues rampes de baixada a riu, situades davant del Mercat municipal, que incorporaran escales i barana de seguretat. Aquesta nova actuació es fa en el marc d'un conveni subscrit entre l'Ajuntament de Tortosa -redactor del projecte- i el Consell Comarcal del Baix Ebre, dins del projecte Xarxa Ebrebiosfera. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el director de l'Idece, Jordi Borràs, acompanyats del regidor i conseller de Turisme, Alfredo Ferré, i el gerent de l'ens comarcal, han presentat els detalls d'aquest nou projecte.

El nou pantalà flotant, de 2,5 x 12 metres, s'instal·larà a l'alçada de la plaça Barcelona, al peu d'una rampa d'accés condicionada en les últimes obres de millora de la façana fluvial. L'embarcador quedarà unit a la riba del riu amb una passarel·la de 2x5 metres articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó. La disposició del nou embarcador facilitarà les maniobres d'atracar i desatracar dels vaixells, ja que s'hi poden acostar amb la proa a contra corrent, oferint una mínima resistència a la mateixa. L'obra també inclou la prolongació cap al nord -70 metres- del passeig fluvial que comença al Club de Rem, una de les apostes del govern municipal de Tortosa per acostar el riu a la ciutat i a la ciutadania, en la línia d'altres ciutats fluvials del continent.


La reubicació de l'embarcador, més enllà de les millores de seguretat que comporta, va en la línia de potenciar la navegació d'esbarjo al riu Ebre i convertir Tortosa en parada obligatòria i punt d'inici d'itineraris turístics per la ciutat. L'alcalde, Ferran Bel, ha recordat que aquesta és una obra en clau de desenvolupament turístic de la ciutat i del territori, i ha destacat la col·laboració entre administracions per tirar-la endavant. En aquest sentit, dels 90.135,22 euros d'inversió, 26.162,50 van a càrrec de la Direcció General de Turisme, 14.087,50 euros a càrrec de la Diputació i la resta a càrrec del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís, Soler, ha destacat que "aquesta actuació s'emmarca en la finalitat d'impulsar el turisme a les Terres de l'Ebre, mitjançant la potencialitat de la navegabilitat del riu, i també amb l'objectiu de dinamitzar l'economia i oferir uns serveis de primera qualitat a la ciutadania i als visitants". De la seua banda, l'Idece assumirà el dragatge del canal d'accés a l'embarcador. En aquest sentit, el director de l'Idece, Jordi Borràs, ha reiterat que la nova ubicació de l'embarcador és molt més favorable, tant des del punt de vista de seguretat, per al propi pantalà, com per l'accessibilitat al centre urbà de Tortosa./ Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta