27 de gener del 2015

El PSC prepara una plataforma electoral per sumar candidatures progressistes a les Terres de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El PSC de les Terres de l’Ebre està treballant en la creació d’una fórmula electoral que puga permetre la suma de candidatures progressistes als diversos municipis del territori, amb motiu de les municipals del proper 24 de maig. Així ho ha avançat aquest dimarts el secretari adjunt de Política Municipal del PSC, Manel de la Vega, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. De la Vega ha afirmat que el PSC intentarà presentar candidatures en els 52 municipis de les Terres de l’Ebre, o com a mínim tenir una presència important en les quatre comarques. El dirigent socialista ha detallat que el PSC vol presentar una “plataforma nova”, amb què els socialistes no buscaran “amagar les sigles”, sinó obrir-se a altres candidatures progressistes i gent d’esquerres que vulguen governar els ajuntaments. De fet, De la Vega també ha deixat la porta oberta als republicans que no se sentin còmodes amb els possibles pactes CiU-ERC anunciats després de negociar les eleccions al Parlament del 27 de setembre.

En aquest sentit, De la Vega ha afirmat que des de fa unes setmanes el PSC està recuperant pes polític com a alternativa, com a conseqüència del pacte entre Artur Mas i Oriol Junqueras per prioritzar els pactes entre CiU i ERC als ajuntaments. El secretari adjunt de Política Municipal ha acusat Mas i Junqueras de convertir la política en un “joc de cromos”, i ha remarcat que el PSC pot ser una bona plataforma per sumar candidatures independents i possibilitar governs progressistes a les Terres de l’Ebre.

Finalment, De la Vega ha analitzat la situació del PSC en alguns municipis del territori en què els alcaldes o regidors socialistes han estat crítics amb la cúpula del partit pel procés sobiranista. El secretari adjunt de Política Municipal ha reconegut que el més complicat per refer l’entesa és el cas de Flix, on l’alcalde Marc Mur va deixar el PSC acompanyat per la resta de regidors i militants. Però li ha deixat les portes obertes. En canvi, De la Vega confia en què l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, no escolte les altres ofertes que té per presentar-se a les eleccions, i que opte per sumar amb el PSC.

De la mateixa manera, De la Vega ha apuntat que també han parlat amb la diputada crítica Núria Ventura, per garantir una candidatura progressista a Ulldecona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta