7 de gener del 2015

ERC i PSC d'Amposta acusen el govern de CiU d'afavorir nou treballadors municipals




AMPOSTA (Montsià).- Els grups municipals del PSC i ERC d'Amposta han comparegut aquest dimecres conjuntament per posar de manifest "la gravetat que revesteix l’aprovació de la nova relació de llocs de treball de l’Ajuntament per part del govern de CiU, tot i l’informe desfavorable de la secretària i la interventora municipals". La proposta “que afavoreix nou treballadors” va ser rebutjada per tots els grups de l’oposició en el darrer ple extraordinari, quan també es van aprovar els comptes municipals per al 2015 que inclouen la nova relació de llocs de treball. Amb aquesta nova relació de llocs, el complement de productivitat que s’atorgava a aquests treballadors, denunciat en més d’una ocasió per l’oposició, es converteix en complement específic, tot incorporant-se al seu sou fix sense que consti cap justificació, segons denuncien la secretària i la interventora municipals.

“Estem davant d'una situació que denota que aquest acord s’ha pres amb una clara manca de garanties jurídiques i econòmiques”, ha denunciat el candidat del PSC a l’alcaldia, Francesc Miró, que ha recordat que aquesta no és la primera vegada que el govern de Manel Ferré desobeïx els informes de Secretaria i Intervenció, tot assenyalant que el mes de setembre passat es va donar compte de fins a 50 informes contraris a propostes del govern. “És un fet inusual i greu, una mala praxi, i no admetem l’excusa que posa l’alcalde que aquest és un acord inicial, perquè tots ho són per naturalesa i després fer marxa enrere és difícil”.

Així ho ha criticat també el candidat d’ERC a l’alcaldia i portaveu a l’Ajuntament d’Amposta, Adam Tomàs, que ha advertit que “s’està cometent una il·legalitat flagrant”. Tomàs ha lamentat: “Hem estat esperant una relació de llocs de treballs i quan ha arribat s’ha aplicat de la forma més partidista”, tot recordant que de 300 treballadors, nou continuen sent els “afavorits”. En aquest sentit, ha recordat que quatre treballadors cobraven la meitat de la borsa de la productivitat. També ha fet un toc d’atenció al que representa la majoria absoluta de CiU, tot recordant que l’oposició representa 4.100 votants a Amposta, mentre que CiU en representa 3.900. “Es prenen decisions que ens afecten a tots, en minoria”.

Per la seua banda, el portaveu socialista a l’Ajuntament d’Amposta, Antoni Espanya, també s’ha referit a un apartat de l’informe que “és molt rellevant”, en què tant la secretària com la interventora denuncien la voluntat de l’equip de govern de “diluir les seves funcions amb la creació de dues noves figures, responsable jurídic i responsable de recursos humans i econòmics”. Espanya ha denunciat que “es treuen aquestes dues places noves emparant-se en un informe de Diputació, perquè està clar que l’alcalde o diferents regidors no estan còmodes amb la fiscalització que fan la interventora i la secretària”. El regidor socialista ha titllat, a més, de molt desafortunades les declaracions d’un membre de l’equip de govern durant el ple de pressupostos, en què “es va atrevir a qualificar d’opinions els informes” de les dues habilitades nacionals. “Algú hauria de sortir a demanar-los disculpes”, ha dit Espanya.

A més, el portaveu del PSC també ha anunciat que els dos grups es reuniran amb el comitè d’empresa en breu, per informar de les accions que emprendran a partir d’ara. “Convençuts que s’ha comès una il·legalitat, farem arribar la nostra denúncia tant a l’administració de l’Estat, a través de la Subdelegació del Govern perquè ho traslladi al Ministeri d’Administracions Públiques, i a la delegació de Govern, perquè ho traslladi a la conselleria de Governació".

D’altra banda, tots dos grups han aprofitat la compareixença per reclamar a Manel Ferré, com a president del Consell d’Administració, que assumeixi les seues responsabilitats i doni comptes de la situació arran de la imputació de l’exgerent de l’hospital d’Amposta. De fet, novament han denunciat la "poca transparència i opacitat" que, segons el PSC i ERC, danya la imatge d’aquesta institució. / Imatge PSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta