14 de gener del 2015

Gamundi (ERC) recorda els elements franquistes del monument de Tortosa i defensa la seua retirada



TORTOSA (Baix Ebre).- La regidora d’ERC a Tortosa, Alícia Gamundi, ha defensat aquest dimecres la necessitat de retirar i museïtzar el monument franquista de la Batalla de l’Ebre. Dos dies després que el ple de l’Ajuntament rebutgés, amb els vots de CiU, PP i PxC, la moció d’Iniciativa que proposava la celebració d’una consulta, Gamundi ha volgut deixar clar que els republicans ja van incloure en el seu programa electoral del 2011 la retirada del monument i la construcció d’una passarel·la. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gamundi ha afirmat que el monument s’ha de traure del mig del riu, i ha lamentat que els que defensen el seu manteniment diguen que ja no té elements franquistes. De fet, la regidora republicana ha recordat que l’àguila, l’estrella que corona el monument o la inscripció de la pilastra són elements clarament franquistes. A més, ha assenyalat que el monument va ser inaugurat per Franco, i ha afegit que es troba en un estat de deteriorament molt important.

Gamundi ha reiterat que seria molt fàcil desmuntar el monument, recuperar la pilastra per fer un pont i obrir un nou pas entre el nucli antic i el barri de Ferreries. Precisament, la regidora d’ERC ha valorat com una bona notícia que l’Ajuntament millorarà el pont de l’Estat en els propers mesos. Una actuació a la qual el govern municipal es va comprometre després d’aprovar, ara fa uns mesos, una moció dels republicans.

D’altra banda, Gamundi ha apel·lat a la responsabilitat política per defensar que ERC no haja sortit de la taula de negociació per al projecte de les noves piscines, tot i que no ha volgut criticar el PSC i Iniciativa per haver-ho fet. Amb tot, la regidora republicana ha apuntat que veu gairebé “impossible” que Tortosa puga fer un nou complex d’aigües, tenint en compte que el consistori “no té diners” per emprendre el projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta