20 de gener del 2015

Jardí confirma que hi haurà unitat d’acció política per garantir el 10% del nou impost nuclear per a les zones amb centrals



TIVISSA (Ribera d'Ebre).-  El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha celebrat aquest dimarts que el grup parlamentari de CiU haja anunciat la presentació d’una esmena al pressupost de la Generalitat, perquè les zones amb centrals nuclears puguen rebre un 10% de la reversió del nou impost aprovat a Catalunya. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jardí ha assegurat que els grups polítics del Consell Comarcal han acordat unificar la seua acció política en aquesta qüestió, i que CiU, PSC i ERC demanaran als seus respectius partits que donen suport a l’esmena del pressupost de la Generalitat per al 2015. El també president de la Mesa d’Alcaldes de l'Energia de Catalunya (MADE) ha agraït la comprensió del president de la Generalitat i del conseller Felip Puig, que abans de les festes de Nadal es van reunir amb els alcaldes de les zones nuclears. Segons Jardí, amb l’impost es recaptarien uns 43 milions d’euros i després es destinarà un 10% a habilitar un fons per aplicar polítiques de desenvolupament al territori. El president riberenc ha afegit que caldrà redactar unes bases perquè aquests diners es destinen a projectes absolutament necessaris.

En la mateixa entrevista, Jardí ha explicat que, paral·lelament, el consell de la Ribera d’Ebre encara no ha pogut recuperar la bona entesa amb l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV), després que l’empresa titular de les centrals tornés a retallar la seua aportació per a polítiques socials. Així, també ha anunciat que hi haurà unitat d’acció política per reivindicar el retorn a la normalitat en les relacions amb l’ANAV. I és que, en dos anys, la Ribera d’Ebre ha passat de rebre 385.000 euros a només 150.000 euros. En qualsevol cas, Jardí ha volgut desvincular la reversió de l’impost nuclear i la negociació amb ANAV per recuperar la totalitat dels ajuts.

D’altra banda, Jardí ha repassat altres qüestions de l’actualitat comarcal, com la continuïtat del projecte Ribera d’Ebre Viva, en el marc del programa Treball a les Set Comarques. De fet, l’edició per al 2015 es presentarà aquest mateix dimecres, amb el mateix dispositiu d’inserció laboral però també amb aspectes innovadors en la promoció del sector agroalimentari. Per exemple, ara es vol potenciar els vins de la Ribera d’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta