13 de gener del 2015

Jordan lamenta les ‘excuses infantils’ de CiU per vetar la consulta sobre el monument franquista de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha valorat aquest dimarts com una “oportunitat perduda” que l’Ajuntament no aprovés dilluns a la nit la celebració d’una consulta ciutadana sobre el futur del monument franquista de la Batalla de l’Ebre. Jordan ha afirmat que la seua moció era una proposta “en positiu”, “suau” des del punt de vista polític, i emmarcada en el context de la transformació que s’està fent de la façana fluvial de Tortosa. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jordan ha remarcat que era el moment oportú per iniciar un debat seriós sobre aquest tema tan polèmic dins i fora de la ciutat. Així, ha rebutjat les crítiques d’electoralisme que li han plogut des del govern de CiU, des del PP i des de PxC. De fet, el portaveu d’Iniciativa ha acusat el govern de Ferran Bel d’haver utilitzat “excuses infantils” i d’haver-se alineat al costat de “la dreta i de l’extrema dreta” per rebutjar la moció.

Jordan ha destacat que era el primer cop que algú proposava al ple de l’Ajuntament consultar la ciutadania sobre el futur del monument franquista. En aquest sentit, ha recriminat a l’alcalde també haja plantejat la celebració d’una consulta, però sense debatre-ho al ple. Siga com siga, Jordan ha remarcat que no entén per què CiU ha rebutjat la seua proposta, si realment tenen intenció de celebrar una consulta. A més, ha anat més enllà i ha assenyalat què caldria preguntar en la consulta sobre el monument franquista: transformar-lo en un espai per a la memòria, o bé la seua retirada i exposició en un altre lloc de la ciutat, on també seria explicat des del punt de vista històric.

Jordan també ha remarcat que és “ridícul” discutir si el monument encara conserva elements franquistes, tenint en compte que l’àguila representa el feixisme. De fet, Jordan ha lamentat el discurs de “defensa del franquisme” que va fer el regidor del PP, i l’ha acusat de fer “seguidisme” de PxC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta