23 de gener del 2015

La Federació de Caça de l'Ebre adverteix que el brot de sarna pot reduir un 30% la població de cabra salvatge al Port



TORTOSA (Baix Ebre).- El president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manel Royo, ha afirmat que estan força preocupats per l’aparició d’un brot de sarna entre les cabres del Port. En declaracions a Canal 21 Ebre, Royo ha explicat que, tot i que eren conscients que tard o d’hora la malaltia arribaria al territori, s’esperava que ho fes per la zona de Castelló i la Sénia, i no pas per la de la Terra Alta, que és on s’han detectat els primers animals infectats. El president de la Federació de Caça ha recordat que Agricultura va habilitar fa uns anys un tancat cinegètic per protegir l’espècie en cas d’epidèmia, però tot i així ha advertit que el brot de sarna pot ser “devastador” i reduir un 30% la població de cabra al Port.

De la mateixa manera, Royo ha insistit que el brot de sarna és fàcil de controlar dins d’una ramaderia, però no en cas d’animals salvatges. Segons el president de la Federació de Caça a l’Ebre, el més important ara és aïllar la zona infectada, situada entre els termes municipals d’Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Arnes i Gandesa, i controlar el brot. En tot cas, Royo ha reconegut que les perspectives “no són bones”, i que hi estan molt al damunt per actuar amb rapidesa. Royo també ha volgut recordar que la cabra és una espècie molt cotitzada, i que són nombrosos els caçadors vinguts d’arreu del món, entre ells americans i russos, per caçar aquests animals. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta