9 de gener del 2015

L’alcalde d’Amposta nega cap relació amb el cas Innova de Reus



AMPOSTA (Montsià).- La gestió de l’Hospital Comarcal d’Amposta no té cap vinculació amb les suposades irregularitats detectades en el grup Sagessa, arran del cas Innova de Reus. Aquest és el missatge que aquest divendres ha volgut transmetre l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, en resposta a la petició de responsabilitats polítiques que abans de Nadal van fer-li els dirigents de la CUP, que també van exigir explicacions als alcaldes de Tortosa i Reus. Segons Ferré, tant l’hospital d’Amposta com el Centre Sociosanitari de Jesús han pogut comprovar que no hi ha factures creuades ni cap vinculació dels dos centres hospitalaris ebrencs amb Innova.

Quant a les possibles irregularitats administratives que s’hagin pogut detectar, Ferré ha afirmat que es va encarregar una auditoria de seguiment. Segons l’alcalde d’Amposta, a partir de l’auditoria el consell d’administració va aprovar una sèrie de mesures per adequar totes les contractacions a la normativa vigent en cada moment. Ferré ha rebutjat les crítiques de la CUP i ha afirmat que té la consciència “molt tranquil·la” sobre la manera de procedir a l’Hospital Comarcal d’Amposta.

En la mateixa entrevista, Ferré s’ha referit a la possibilitat de crear un consorci sanitari propi per a les Terres de l’Ebre, al marge de l’actual Sagessa. Segons l’alcalde d’Amposta, això només seria possible si es poguessin associar en un nou ens l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital de la Santa Creu Centre Sociosanitari de Jesús, la Clínica Terres de l’Ebre, l’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Ferré s’ha declarat partidari d’aquesta aliança per una qüestió d’economia d’escala, en el marc de la reformulació de l’Institut Català de la Salut.

D’altra banda, Ferré ha explicat que la voluntat del Departament de Salut és que durant el 2015 es facin les obres del nou centre d’atenció primària (CAP) d’Amposta, perquè el 2016 puga entrar en funcionament. L’alcalde ha afegit que ha negociat personalment el dimensionament i el pla funcional del nou edifici, que tindrà 2.500 metres quadrats i un pressupost per damunt dels tres milions d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta