14 de gener del 2015

L’Escola 'Lo Canalero' de Roquetes arrenca amb sis cursos sobre el patrimoni etnomusical



ROQUETES (Baix Ebre).- L’Escola de Música Tradicional Ebrenca “Lo Canalero” de Roquetes arrenca amb una àmplia oferta de cursos i tallers centrats en diferents aspectes del patrimoni etnomusical de les Terres de l’Ebre. En concret, esta singular aula de formació, impulsada per l’associació de recerca etnogràfica “Espai de So” de Tortosa, ha convocat per al primer semestre sis cursos i tallers oberts a tot el públic general interessat en la cultura tradicional com ara Ball tradicional de les Terres de l’Ebre, Guitarra tradicional, Pandereta, Cant versat: jota, albades, garrotín, Guitarró i tiple tradicionals i Castanyetes.

L’objectiu és que els roquetencs i la resta d’ebrencs, sobretot el jovent, tornen a sentir-se atrets pel patrimoni etnomusical, el redescobreixin amb la música, ball i cant tradicionals ebrencs d’una manera lúdica, activa i seriosa. En aquest sentit, i amb la idea d’aportar nous coneixements allunyats de tòpics, la versadora Sofia Morales i l’etnògraf valencià Lluís-Xavier Flores han organitzat el “I Curs de Cançó Versada en Llengua Catalana i acompanyament coreicomusical”. Es tracta d’un curs de 40 hores dirigit a mestres, professors i aficionats a la poesia improvisada, com la jota tortosina, que aplegarà a Roquetes una vintena d’especialistes de la cançó versada i improvisada pròpia de les terres catalanoparlants.

El regidor de Cultura de Roquetes i nét del versador Pepe Garcia Lo Canalero, Francesc Ollé, ha afirmat que les activitats de l’escola posen en relleu la figura del “lo Canalero” i actualitza el seu llegat, alhora que converteix Roquetes en el centre de la difusió i promoció de la música tradicional a les Terres de l’Ebre. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta