1 de gener del 2015

Noèlia Martí Benet, la primera ebrenca del 2015, també és el primer nadó nascut enguany a Catalunya i a Espanya


TORTOSA (Baix Ebre).- La xiqueta Noèlia Martí Benet és la primera catalana del 2015 i també el primer nadó de l'Estat espanyol. Ha nascut a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta quan passaven 32 segons de la mitjanit, en un part per cesària després que la mare, Raquel Benet, trenqués aigües durant la tarda. Quan van passar unes hores i la dilatació no avançava, els metges van decidir entrar a quiròfan. Visiblement cansada, Raquel Benet atenia pacientment als mitjans de comunicació aquest dijous al matí amb el seu marit, Òscar Martí, i el primer fill de la parella, Unai, de quatre anys. La parella, de Tortosa, resideix a la ciutat veïna de Roquetes. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ja ha visitat aquest migdia la primera catalana de l'any.

Sense haver-se pogut menjar encara el raïm, Raquel i Òscar mostraven satisfets a les càmeres a la seua filla, la primera catalana del 2015, i segon fill de la parella que ja tenen un nen, Unai, de quatre anys. Raquel, de 36 anys i veïna de Roquetes, ha explicat que tenia programada una cesària per aquest divendres 2 de gener, però que el dimecres 31 de desembre per la tarda va posar-se de part amb contraccions. Ingressava a l'hospital cap a les cinc de la tarda, i la nena naixia quan passaven 32 segons de la mitjanit.

Quan ja estaven a l'habitació el personal mèdic va avisar a la parella que la seua filla podia ser la primera catalana de l'any. "Estic molt orgullosa que sigui la primera catalana, que sigui la primera de l'Estat ens ho han dit aquest matí", explicava la Raquel. Ella és mestressa de casa i el seu home, de 38 anys, és xofer. Casualment, la mare de la Raquel és infermera de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on ha nascut Noèlia.

Com és habitual, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat aquest 1 de gener el primer nadó de Catalunya que, com fa dos anys, ha coincidit al Verge de la Cinta de Tortosa sent el primer català i el primer naixement de l'Estat. La nena, que ha pesat poc més de 2,7 quilos, ha rebut obsequis des del primer dia: peluixos, sabons, bombons, i 2.000 euros en una llibreta de 'la Caixa'.

El conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el director de serveis territorials de Salut a l'Ebre, Albert Gómez; i el director de l'Hospital Verge de la Cinta, Salvador Pallejà, entre altres directius de l'ICS i del centre sanitari. /ACN



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta