20 de gener del 2015

Tortosa comença als Reguers un pla per introduir la biomassa en escoles, equipaments i instal·lacions esportives


TORTOSA (Baix Ebre).- Tortosa ha fet un pas més per adoptar les energies netes i renovables de manera progressiva en els seus equipaments públics. Aquest dimarts s'ha presentat la substitució del sistema de calefacció de l'escola dels Reguers, fins ara de gasoil, per biomassa. Es tracta d'una inversió menor, de 8.141 euros, però que té uns efectes multiplicadors a nivell d'estalvi -un 40% menys en consum energètic- i un període d'amortització de sis anys, a més d'esdevenir una clara contribució en la lluita contra el canvi climàtic. L'actuació dels Reguers suposa la substitució del cremador i combustible actual -gasoil- per pèlets (fusta de pi processada). El consum de gasoil d'un hivern normal en aquest centre se situa en els 3.300 euros, xifra que amb la biomassa es veurà reduïda fins als 2.000 euros aproximadament.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i l'alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, junt als representants de l'empresa Suma, ha presentat el projecte. L'amortització de la instal·lació s'estima en un període no superior als sis anys. De fet, el consistori tortosí treballa en un pla per identificar els diferents equipaments públics susceptibles de renovar el sistema de calefacció. Essencialment, es tracta de centres escolars que actualment empren el gasoil o el gas natural com a font energètica. Així, s'està estudiant fer una actuació similar com la dels Reguers a l'escola de Bítem.

En el marc d'aquest projecte, l'alcalde ha avançat que l'Ajuntament té un estudi per a instal·lar al barri de Ferreries un District Heating, una central energètica que subministraria aigua calenta a les instal·lacions esportives municipals, així com als centres escolars i a altres equipaments públics.

En el Seminari sobre Eficiència Energètica, que aquest dilluns s'ha celebrat a la Cambra de Comerç de Tortosa, organitzat pel Open Energy Institut, l'alcalde ha recordat que l'estratègia que l'Ajuntament està impulsant amb la introducció de les energies renovables està en la línia del treball que també s'està fent en l'àmbit del subministrament d'aigua potable i de l'enllumenat públic. "Es tracta de fer ciutats més sostenibles i més intel·ligents, i treballar per consolidar Tortosa com una smart city". ja dit Bel.

En aquest sentit, l'alcalde ha fet una crida al sector privat a "aprofitar sinergies i treballar plegats amb el sector públic per tal d'aconseguir una Tortosa, unes Terres de l'Ebre i una Catalunya més eficients energèticament". L'Ajuntament de Tortosa està adherit al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, iniciativa de la Unió Europea anomenada "20-20-20", consistent a reduir un 20% de l'energia primària, un 20% addicional de les emissions de gas hivernacle, i elevar la contribució de les energies renovables al 20% del consum./ Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta