12 de gener del 2015

Tortosa rebutja fer una consulta sobre el monument franquista amb els vots de CiU, PP i PxC



TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha rebutjat aquest dilluns al vespre, amb els vots de CiU, PP i PxC, la moció d'Iniciativa-Entesa per Tortosa que proposava la celebració d'una consulta ciutadana sobre el futur del monument franquista de la Batalla de l'Ebre, així com la construcció d'una passarel·la aprofitant la pilastra de l'antic pont de la Cinta. Una moció que ni tan sols fixava una data, i que en cap moment parlava de la retirada o de la destrucció del monòlit feixista. D'una banda, el govern de CiU ha argumentat el seu vot recordant que anteriorment ja ha proposat la celebració d'una consulta sobre el monument; però ha rebutjat la moció d'Iniciativa titllant-la de "molt electoralista" i remarcant que primer cal concretar un projecte clar sobre la reordenació de la zona, tal i com preveu el nou pla especial del conjunt històric i artístic de Tortosa. De fet, la portaveu Meritxell Roigé ha dit que no és possible començar la construcció de la passarel·la durant el 2015, però ha dit que l'ecosocialista Jordi Jordan ha tret la idea de la passarel·la del mateix document -el pla especial- que fa pocs mesos ha aprovat l'actual govern municipal.

Per la seua banda, tant el PP com PxC han estat més contundents a l'hora de rebutjar la moció d'Iniciativa, fins i tot negant que el monument tinga ja elements franquistes. De fet, el PP ha estat l'únic grup municipal que ha votat a favor la moció que havia presentat Jordi Casanova, de PxC, per mantenir, restaurar i il·luminar el mateix monument feixista. Una moció que no ha prosperat perquè ha tingut els vots contraris de CiU, PSC, ERC i Iniciativa, i que s'ha debatut a banda, alguns minuts abans.

"Una vegada més, la dreta i l'extrema dreta s'ajunten a Tortosa per evitar la celebració d'una consulta sobre el monument", ha afirmat Jordan durant el debat de la seua moció. "No és oportunista, sinó oportuna perquè en aquests moments s'està remodelant la façana fluvial de Tortosa amb la recuperació del pont del tren i la propera reforma del pont de l'Estat", ha matisat el portaveu d'Iniciativa, que ha lamentat el vot contrari de la corporació, i en especial el del govern de CiU. Tant ERC com el PSC han votat a favor de la moció defensada per Jordan.

El tema ha tingut un important ressò a través de les xarxes socials, i més concretament a Twitter, com mostra el següent Storify.



2 comentaris:

  1. ...¡Hostias!..., unos parecen un crío que quiere una golosina y no se la dan..., y otros como aquel crío que tiene un juguete bien roto, que se lo quieren tirar y el no quiere soltarlo..., por ejemplo el aguilucho (por que ahora es un pajarraco destartalado) no se puede pintar de amarillo oro con las buenas pinturas que ahora se fabrican y donde antes estaba el "victor" ponerle el escudo de la ciudad, también en hierro y bien pintado (hasta se puede reproducir el escudo de la Edad Media) y ponerle piezas al maniquí de arriba de todo, transformándolo

    ResponElimina
  2. ...en (por ejemplo) un ángel, copia del que había antes de la incivil guerra en la plaza de su mismo nombre, por ejemplo..., ahora sinteticamente se restauran adornos en edificios emblematicos estropeados por inclemencias del tiempo o por la simple erosión ..., pues que se haga algo parecido...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta