7 de gener del 2015

Una moció d'Iniciativa proposarà una consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l'Ebre a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La polèmica pel monument franquista de la Batalla de l'Ebre tornarà al ple de Tortosa, abans de final del mandat. La darrera vegada que el ple de Tortosa va votar la retirada del monument als Caiguts va ser el 8 de novembre del 2010, a partir de la moció popular que finalment va ser rebutjada amb els vots de CiU i PP. El grup d'Iniciativa-Entesa per Tortosa ha anunciat aquest dimecres la presentació d'una moció per al proper ple ordinari, previst per al 12 de gener, en què reclama l'acceleració de la construcció d'una passarel·la aprofitant la pilastra de l'antic pont de la Cinta, tal i com preveu el Pla especial del conjunt històric i artístic de Tortosa. Un document que també planifica la conversió de l'avinguda Felip Pedrell, entre la plaça del Paiolet i l'antic Escorxador, d'una única plataforma de prioritat invertida, per aconseguir la centralitat del nucli històric de Tortosa. De la mateixa manera, la moció d'ICV sol·licita el compromís de l'Ajuntament per iniciar una consulta ciutadana per resoldre el futur del monument de la Batalla de l'Ebre durant el 2015, aprofitant que es veuria afectat per la construcció de la passarel·la proposada.

D'altra banda, ICV també ha anunciat la presentació d'una moció per elaborar un protocol d'emergència per a persones desnonades i l'acceleració de les sancions a les entitats financeres que tenen habitatges buits a Tortosa. Segons el portaveu d'Iniciativa, Jordi Jordan, aquest protocol hauria de servir perquè les famílies que es troben en un procés de desnonament imminent puguen ser ateses pels serveis socials de l'Ajuntament, i que el consistori puga disposar d'habitatges per a emergències socials com a solució temporal.

5 comentaris:

  1. Està segura ICV que l'Ajuntament de Tortosa té competència per decidir que fer amb el monument a la batalla de l'Ebre?

    ResponElimina
  2. ...pues desgraciadamente les he de decir ¡NO!..., este monstruomento lo hizo el gobierno del "tío Paco" (Franco) a través de los ingenieros-pontoneros de Zaragoza que el ayuntamiento de la época los alojo en una zona de lo que hoy es el museo de Tortosa, la pilastra se hizo mas alta al tiempo que se empotraban por encima las bases donde se pondrían los pilares que sostienen toda la estructura de la "magna" construción..., esto lo se personalmente porque casi todo el día estaba con los soldados, pues me dejaban tocar los mosquetones (descargados) mahusers modelo Coruña, que yo los acunaba como si fuesen un Niño Jesús...

    ResponElimina
  3. ...por eso que se como esta la "obrita", no lo aconsejo su desmontaje, mejor se transformara es mi particular opinión, naturalmente quienes sufrieron la persecución franquista es normal el que deseen su desaparición...

    ResponElimina
  4. En aquest cas, Jaume, qui té les competencies i que espera per retirar el monument? La vergonya creix any rere any. La gent té rao quan diuen que no hem de perdre el temps en aixo, ja que hi ha altres prioritats. I és que no cal perdre ni 2 minuts en el tema, és evident lo que s'ha de fer. Fem-ho ja i aixi Tortosa deixarà de ser "diferent". A quin país de la UE pots imaginar un debat de si cal retirar un monument feixista de l'espai public?!

    ResponElimina
  5. Potser desconeixes que el Monument que commemora la Batalla de l’Ebre
    forma part del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya igual que els Reials Col·legis,
    La Suda o el Palau Episcopal. També va quedar exclòs de la Llei de Memòria Històrica
    del 2007 pel seu valor artístic. Així que per molt que a tu no t’agradi, no és
    una decisió que pugui prendre per capritx personal d’alguns.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta