12 de febrer del 2015

Guerra bruta a Alcanar: l'alcalde denuncia que ha estat víctima d'escoltes il·legals amb micro ocult



ALCANAR (Montsià).- L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha revelat la troballa d'un micròfon ocult al seu despatx de l'Ajuntament el passat 29 d'octubre, coincidint amb les primeres declaracions judicials pel cas de suposades irregularitats en adjudicacions d'obres i serveis municipals. Després de constatar que no es tractava d'un dispositiu autoritzat en el marc d'una investigació judicial, Montserrat va denunciar els fets davant la titular del jutjat número 4 d'Amposta, encarregada de l'anomenat cas 'Carraus'. L'alcalde, que sospitava feia temps que podia ser víctima d'escoltes il·legals, va contractar una empresa especialitzada per a revisar l'edifici consistorial. Els seus tècnics van localitzar el micròfon.

"Feia temps que teníem sensacions i indicis. Per això vam cridar a una empresa especialitzada perquè escanegés diverses sales de l'Ajuntament per si trobava algun aparell instal·lat. I la sorpresa va ser, perquè pensàvem que el resultat seria negatiu, quan van detectar al meu despatx un micròfon", ha relatat Montserrat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Després de consultar les instàncies judicials pertinents, l'alcalde va constatar que el dispositiu no havia estat autoritzat en el marc de cap investigació policial en curs. Això el va portar, seguidament, a denunciar els fets davant la jutgessa d'Amposta. L'alcalde, que ha qualificat el fet de "molt greu", s'ha mostrat confiat que les investigacions endegades arran la denúncia permetin esclarir l'autoria dels fets.

Precisament, la troballa va tenir lloc el passat 29 d'octubre, justament el dia que prestava declaració com a imputat davant el mateix jutjat número 4 d'Amposta el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, en el marc de les investigacions pel cas de suposades irregularitats en adjudicacions d'obres i serveis municipals. A l'endemà, el 30 d'octubre, prestava declaració, també com a imputat, el mateix Montserrat.

Ajornada la declaració de Colomé

Les diligències prèvies del cas continuen, després de la imputació de constructors i treballadors de l'Ajuntament, alguns dels quals ja han declarat en seu judicial. Precisament, aquest divendres, 13 de febrer, estava prevista la declaració com a imputada de l'exsecretària municipal, Mercè Colomé, que finalment ha estat ajornada sense nova data.

Colomé ha jugat un paper clau en la investigació. Va ser ella qui va ratificar les acusacions contingudes en les dues denúncies que van originar el cas -una d'elles anònima i l'altra presentada pel militant de CiU, Andreu Queralt-. Segons el govern municipal d'ERC d'Alcanar, l'exsecretària estava vinculada sentimentalment amb un dels responsables de la Guàrdia Civil que va conduir l'operació d'escorcoll i la detenció temporal de Montserrat i Martí, el passat mes d'octubre.

El pròxim 17 de febrer està previst que declarin al jutjat d'Amposta els responsables de dues empreses d'enginyeria, així com l'arquitecte i l'aparellador municipals./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta