13 de març del 2015

'Anar endavant, respectant el passat ', article d'Andreu Martí



Si hi ha alguna cosa de la que ens sentim orgullosos en totes les accions de govern que hem realitzat al llarg d’aquests darrers 12 anys és precisament la de poder dir en veu alta que hem pensat en gran i que les nostres perspectives de creixement i de posar la població al dia no han fet que oblidem una de les nostres obligacions, la de vetllar pel llegat del nostre passat.

Aquesta ha estat una condició autoimposada per la gent de CiU a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar en totes aquelles accions que hem desenvolupat, per molt avantguardistes que aquestes hagin estat.

Som molt conscients que el sentiment de pertinença i la dignificació de la nostra història, moltes vegades lligada al patrimoni natural que ens envolta, són fonamentals en la unió i la força d’un poble.

A La Cala tenim un entorn privilegiat que cal gestionar amb molta sensibilitat, donat que no només l’hem de mantenir, sinó que l’hem de millorar, i això no ens ha de privar de poder avançar amb els temps i permetre la millora de l’estat del benestar.

En el seu dia vam redactar el Pla de Gestió del Litoral Costaner de l’Ametlla de Mar, una radiografia del que calia mantenir i millorar per a què la nostra població no perdés cap de les seves millors essències naturals. Des de llavors, en cadascuna de les accions que emprenem, sempre hi ha l’atenció que es mereix cada pam de terreny, com quan hem renaturalitzat Port olivet evitant la urbanització 66 hectàrees del sector, hem millorat trajectes del GR-92, hem adquirit espais privats costaners que hem retornat a l’ús públic, hem treballat per recuperar les principals llacunes costaneres del municipi com ara Santes Creus, Sant Jordi, recentment l’estany Tort i pròximament l’Estany, així com els seus hàbitats autòctons. I seguirem treballant en la recuperació i millora del Port de l’Estany amb un projecte engrescador. Tot això amb la tasca feta amb les cinc Banderes Blaves a les platges, o si parlem de vies blaves o senders, el camí de Ronda de la Cala també va estar guardonat amb la distinció 2014 i per segon any, el Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar també forma part dels centres blaus, a més de les set Banderes de Platges Verges atorgades per Ecologistes en Acció. Alhora hem fet els deures urbans, convertint-nos en població capdavantera a les Terres de l’Ebre en el reciclatge selectiu.

Això no ha evitat que pensem en el futur i en les noves tecnologies, aplicant polítiques innovadores. Prova d’això és la iniciativa que permet als ciutadans de l’Ametlla de Mar poder gaudir de connexió a la xarxa mitjançant la fibra òptica a velocitats de més de 50mb i que en poques setmanes es convertiran en 100mb, cosa que també fa més competitives les nostres empreses. Projectes smart per a les nostres platges i la creació d’app’s i tecnologies que no només faciliten l’accés a informació dels nostres ciutadans i visitants, sinó que també permeten la interacció i potencien la transparència.

Combinar el llegat del passat i l’aplicació de tecnologia ens han ajudat a posar els fonaments d’una societat avançada preparada per complir amb els seus anhels de futur.

Andreu Martí i Garcia
és alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta