25 de març del 2015

Artur Gaya: 'No és gens fàcil treballar per la cultura ni fer-ho des de Terres de l'Ebre'


TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha decidit atorgar un dels deu Premis Nacionals de Cultura al grup de les Terres de l'Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Artur Gaya, conegut com a Quico el Célio, ha destacat que "els premis sempre són una satisfacció i una alegria molt gran perquè són una espenta al fet de treballar per la cultura". "A ningú dels guardonats crec que sigui cap cosa descobrir-li que no és gens fàcil treballar per la cultura i tampoc ho és a un lloc com a les Terres de l'Ebre allunyat dels llocs on es prenen les decisions importants i per tant aquests premis t'ajuden a tirar endavant", ha ressaltat en declaracions a l'ACN.

Artur Gaya ha admès que els ha sorprès que els hagin donat aquest premi i ha volgut agrair molt "la sensibilitat" de la gent que els ha escollit perquè a més és un premi, ha recalcat, que els hi dóna "la institució que representa el país i és molt especial". El CoNCA ha reconegut del grup l'èxit en la tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya sud, que reivindica la recuperació de les jotes com a tret cultural tradicional de les Terres de l'Ebre. Grup emblemàtic, ha gaudit de nombrosos reconeixements al llarg dels seus 20 anys de trajectòria, acomplerts el 2013. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries és representant, pel jurat, d'una realitat dinàmica, inquieta i compromesa, lligada a un territori amb personalitat pròpia. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta