4 de març del 2015

Deltebre acomiada dissabte la màquina del Carrilet amb una festa, abans del seu retorn a Tortosa


DELTEBRE (Baix Ebre).- Deltebre ha organitzat una festa de comiat a l'antiga locomotora del Carrilet, un cop que ja s'ha realitzat la seua restauració i abans de ser retornada a Tortosa. La festa tindrà lloc aquest dissabte, 7 de març, a partir de les 16.30 hores, al local de l'associació Amics del Carrilet del Delta de l'Ebre, a l'avinguda de la Pau de Deltebre. La màquina del Carrilet ha estat uns mesos a Deltebre, arran del conveni signat entre l'entitat i l'Ajuntament de Tortosa, tot coincidint amb els 125 anys de la seua fabricació i amb l'objectiu de restaurar-la integralment. Els Amics del Carrilet, la companyia Deltateatre i la Colla Sardanista i de Jotes, amb la col·laboració de l'àrea de Cultura de Deltebre, han preparat una festa de comiat amb teatre, música i moltes sorpreses.

Al juliol del 2014, la màquina del Carrilet va marxar temporalment del parc municipal Teodor González de Tortosa, enmig d'una festa que va comptar amb l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. La previsió era que els treballs s'allarguessin només durant quatre mesos. Ara, la màquina tornarà a Tortosa i, tot i que l'Ajuntament havia estudiat un possible canvi d'ubicació, en els darrers dies s'ha habilitat una plataforma de formigó al mateix parc Teodor González.

La restauració ha consistit en dotar a la màquina dels elements que amb el pas dels anys han desaparegut o s'han deteriorat, com són els comandaments, les inscripcions i els fars, entre altres. El pressupost de l'actuació era d'uns 17.000 euros./ Imatge Ferran Bel, a Instagram.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta