9 de març del 2015

El PSC acusa CiU i ERC de 'jugar brut' amb les Terres de l'Ebre en la polèmica per les temptes de bous




TORTOSA (Baix Ebre).- El PSC de l’Ebre ha fet pinya aquest dilluns en defensa de les ramaderies de bous braus i de les temptes que s’hi realitzen, "una activitat centenària a les Terres de l’Ebre", i han tornat a insistir en la seva necessària legalització per garantir-ne la pervivència. Ho han fet amb contundència i acusant CiU i ERC de “jugar brut amb l’Ebre”, ja que no han complert el compromís adquirit al Parlament i dijous passat van rebutjar una esmena socialista a la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat que, segon asseguren els socialistes, hauria permès tancar la llacuna legal en què es troba aquesta activitat.

El candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, Francesc Miró, ha advertit que “la simbiosi ERC-CiU comença a ser letal per a les Terres de l’Ebre”, ja que aquest nou greuge s’afegeix a altres renúncies com són el PUOSC i uns pressupostos “miseriosos”. Miró ha lamentat que CiU i ERC vagin ara en contra de de les ramaderies del territori i, a la vegada, de la festa dels bous. “El paper de CiU també és de manual, ja que una hora abans retiren la seva proposta idèntica a la nostra a canvi que ERC els aprovi els pressupostos. Tot sigui per arribar ràpid a la independència. El que ens passi a la gent de l’Ebre deuen ser danys col·laterals per a ERC i CiU”, ha dit Miró.

En aquest entit, Miró ha exigit a totes dues formacions que rectifiquin i també s’ha compromès a treballar perquè es declarin els correbous patrimoni festiu i cultural de Catalunya. De la seua banda, l’alcalde d’Alfara, Josep Mas, ha estat molt crític amb el fet que no s’hagi complert el compromís adoptat al Parlament per solucionar aquesta problemàtica. “Em sento enganyat, menyspreat, especialment per Lluís Salvadó”, ha denunciat, “un diputat al qual hem elegit nosaltres no em pot dir que les Terres de l'Ebre només som el 2%, ha de tenir més arguments”.

En aquest context, Mas ha fet una crida perquè el territori aixequi la veu i defensi els seus interessos: “Ens cal el suport a un dels pocs recursos que tenim per tirar endavant, per poder viure en els nostres pobles, com en el nostre cas són les activitats ramaderes”.

També l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell, ha remarcat l’acord entre tots els partits per regularitzar les proves de bravura. “Al final, l'únic que ha complert és el PSC”, ha recalcat per criticar de forma contundent CiU i ERC, als quals ha acusat “de jugar brut amb el territori”. Gonell ha advertit de la influència dels antitaurins sobre ERC: “Em preocupa molt que tinguin tanta influència, això em fa pensar que n’acabaran tenint molta en aquest nou estat que tots dos partits estan preparant”. / Imatge PSC

2 comentaris:

  1. Les Terres de l'Ebre són molt més que bous, i que ens preocupa és lamanca d'infraestrucures, inversions, les retallades en sanitat, el gran ídex d'atur, socialistes aquests,..... populistes i prou

    ResponElimina
  2. Quina vergonya de polítics, tu! Si el que preteneu és saltar de la tradició, que com diu la Llei, inclou correbous, bous a la plaça, capllaçats i embolats i, a sobre, que la tradició deixe de ser tradició per escampar el negoci de dos ramaders per tot Catalunya, lo que passarà és que al final prohibiran tot tipo de festes en bous i los russos no vindran aquí, se n'aniran a Sitges, Cambrils, Salou o qualsevol altre lloc que tindran, a més de bous, platges, discoteques i tot a tocar de l'hotel. Vinga, va, no fesseu més lo cutre que ja en tenim prou, massa, com perquè ara vulgueu defensar que a les Terres de l'Ebre fem bous com a l'España profunda. Sí que cada dia sembleu més sociolistos, sí. Per fer cutrades sí que us uniu, però pel futur del país, ni de conya, eh! Ah, calla, que vénen eleccions municipals...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta