5 de març del 2015

ERC no vol que la reforma del pont de l'Estat de Tortosa siga 'fum de campanya electoral'


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d'ERC i candidat a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha recordat que fa quatre anys el seu grup polític ja va proposar el pont de l'Estat, i que fins i tot també va presentar un projecte que incloïa l'eixamplament de les voreres i la construcció d'un carril bici. A més, el 2014 el grup d'ERC va aconseguir que el ple de l'Ajuntament aprovés una moció que proposava substituir les baranes actuals, les quals no compleixen la normativa vigent de seguretat. En aquest sentit, Monclús ha demanat que el projecte de reforma integral que aquesta setmana ha presentat l'alcalde, el convergent Ferran Bel, no es quedi "en paraules i fum de campanya electoral", com va passar amb el complex de noves piscines.

D'altra banda, arran de l'aprovació inicial de reglament de Participació Ciutadana, ERC ha denunciat "l'oportunisme polític" de la mesura, tot acusant el govern de CiU d'haver esperat a poques setmanes de les eleccions, tot i tenir quatre anys per impulsar-la. Malgrat tot, ERC considera que l’aprovació d’aquest reglament pot ser un pas endavant, motiu pel qual es va abstenir. Per a millorar-lo, presentarà al·legacions en el període d'informació pública, perquè siguin incorporades al text definitiu. "Hi ha elements del reglament als quals no podem donar suport, com els que limiten la participació als ciutadans, o els que deixen marge a l’arbitrarietat en l’elecció de consells de barri, sectorials o de la ciutat, com el que permet a l'alcalde nomenar membres directament", ha dit Monclús.




Per aquest motiu, un cop es publiqui l’aprovació inicial del reglament, ERC presentarà una quinzena d’al·legacions, que inclouen des de permetre la lliure intervenció dels veïns als consells de barri fins al nomenament per majoria qualificada dels representants als consells sectorials i de ciutat, limitant el poder que s’ha assignat a l’alcalde en el text aprovat. Monclús ha demanat al govern municipal que estudie aquestes i altres al·legacions que decideixin presentar les entitats i la ciutadania, amb qui el govern hauria d’haver consultat prèviament la proposta abans de portar-la al ple.

L’objectiu de les al·legacions d’ERC és promoure la transparència, facilitar la participació ciutadana i garantir que es respecti el pluralisme polític de la ciutat, sigui quin sigui el govern. En aquest sentit, es proposa rebaixar a un 2% del cens les signatures necessàries per a convocar una audiència pública, facilitar l’assistència dels veïns als diferents òrgans, i articular mecanismes per implantar els pressupostos participatius.

De fet, les al·legacions van en la línia del nou programa electoral d’ERC per al mandat 2015-2019, que preveu un sistema de consultes previ a l’elaboració dels pressupostos anuals. Per Marc Puigdomènech, president local d’ERC, "l’objectiu és que cada consell de barri, amb convocatòria pública i lliure participació per part dels veïns, determini les inversions que considera més necessàries en el seu àmbit".

Després, a partir de les propostes de cada barri i poble de Tortosa, "el Consell de Ciutat prioritzaria les actuacions de forma transparent, equilibrada territorialment, ajustant-se a les limitacions financeres, i amb caràcter previ al ple de pressupostos". En cas de dificultats per a arribar a un acord, ERC preveu la convocatòria de consultes ciutadanes per a decidir entre propostes d’inversió, instrument que ja s’utilitza amb èxit en altres poblacions. / Imatge ERC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta