11 de març del 2015

Iniciativa denuncia l'Ajuntament de Tortosa a l'Oficina Antifrau per la resolució del contracte de les piscines



TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'Iniciativa-Entesa per Tortosa farà arribar aquesta mateixa setmana a l'Oficina Antifrau de Catalunya una denúncia contra l'Ajuntament de Tortosa. La denúncia reclama que s'investigui si en la resolució del contracte del projecte de les piscines, l'anterior complex d'aigües, hi ha indicis de suposades il·legalitats, com ara malversació de fons públics. El portaveu ecosocialista, Jordi Jordan, ha detallat que els serveis jurídics del partit han estudiat tot el procés de la resolució del contracte i que, finalment, s'han decidit a emprendre accions legals. Jordan ha recordat que l'Ajuntament no va reclamar a l'empresa les indemnitzacions previstes per incompliment del contracte.

ICV ha decidit portar a l'Oficina Antifrau -ho farà en els pròxims dies- aquesta resolució de contracte per considerar que s'han pogut cometre suposades il·legalitats. Els ecosocialistes ja van portar al plenari -juntament amb altres grups de l'oposició- un recurs de reposició contra la finalització del contracte, ja que l'Ajuntament no havia reclamat cap indemnització a l'empresa concessionària Quatuor per la renúncia a continuar amb la construcció de les noves piscines municipals. A més, ICV considera també un greuge que l'Ajuntament decidís tornar a l'empresa la garantia prèvia. "Van destrossar l'antiga piscina, un edifici públic, i a sobre se'n van anar sense pagar indemnitzacions milionàries que estaven establertes al contracte", ha recordat Jordan.

Jordan ha recordat que ICV "sempre" s'ha posicionat en contra del projecte aprovat, al gener del 2011, de crear un palau d'aigües a les instal·lacions esportives, que incloïa un edifici administratiu i un aparcament soterrat a la plaça Joaquim Bau de Ferreries. Les obres es van iniciar l'abril del 2011, abans de les darreres eleccions municipals, i poc després van aturar-se. Tres anys després, l'Ajuntament i l'empresa van acordar resoldre el contracte. "Estàvem d'acord en acabar-ho però la sorpresa va ser que es va deixar que l'empresa marxés sense demanar-li cap tipus de penalització com establia el contracte signat entre l'Ajuntament i l'empresa, i a més, tornant-li els diners de la garantia", ha manifestat Jordan. L'ecosocialista no ha xifrat la indemnització que hauria d'haver cobrat l'Ajuntament però ha assegurat que era "milionària" ja que establia entre 3.000 i 10.000 euros diaris de compensació pel retard en les obres.

"Creiem que la resolució del contracte és un autèntic nyap legal i demanem a l'Oficina Antifrau que ho investigui", ha afegit Jordan, que reclama que si hi ha indicis es derivi al cas a Fiscalia. "Nosaltres no ho hem fet per un tema econòmic i, per això, hem optat per la via de l'Oficina Antifrau", ha reconegut. El portaveu ecosocialista creu que els indicis d'il·legalitat són clars tant per la penalització, com pel retorn de la garantia, com pel fet d'acceptar que l'empresa abandonés el projecte al·legant que era per la "crisi econòmica". "Això és ridícul, quan el projecte es va aprovar el 2011", ha detallat. "El govern municipal haurà de donar explicacions a Antifrau sobre perquè va renunciar a demanar l'indemnització a l'empresa", ha afegit.

ICV ha aprofitat l'anunci per fer una crida a la resta de grups de l'oposició a sumar-se a accions similars contra la resolució d'aquest contracte. "Més enllà de gesticular, cal que facin accions com les que presentem nosaltres", ha conclòs Jordan. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta