26 de març del 2015

Iniciativa i ERC sostenen que Roigé va amagar a l'oposició que té una finca al pla de millora de Parc Nivera II



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha insistit aquest dijous a denunciar els interessos privats de la primera tinent d’alcalde d’Urbanisme en la reparcel·lació del sector Parc Nivera II, a la zona alta de la ciutat. El govern de CiU va justificar dimarts, aportant un certificat del secretari municipal, que el vot de Meritxell Roigé va ser “irrellevant” per a l’aprovació del pla de millora, i que per tant no era necessari que la regidora abandonés la junta de govern local del 17 de novembre. Jordan ha reiterat que Roigé és una de les propietàries dels terrenys, i que és “un escàndol, des del punt de vista ètic”, que la regidora d’Urbanisme no sortís de la reunió en què va aprovar-se la reparcel·lació de les finques. De la mateixa manera, el portaveu d’Iniciativa ha recordat que el promotor del pla urbanístic és el pare de Roigé.

En aquest sentit, Jordan ha afegit que haguessin portat el cas als jutjats si el vot de Roigé hagués estat determinant per a l’aprovació del pla de millora. A més, el portaveu d’Iniciativa ha remarcat que a l’acta de la junta de govern no consta que l’alcalde hagués sol·licitat l’opinió del secretari sobre la presència de Roigé, tal i com assegura el funcionari en el certificat que Ferran Bel va demanar-li aquest dimarts. Per tant, Jordan ha afirmat que té dubtes que es produís aquesta petició al secretari accidental. Jordan ha conclòs que el certificat del secretari arriba tard, després de la denúncia pública de poca transparència que Iniciativa va fer dimarts.

Finalment, Jordan ha volgut replicar a l’equip de govern, tot assenyalant que ell sí que va assistir a la comissió informativa del 24 de novembre, on la regidora va parlar del pla de millora de Parc Nivera II, però obviant que fos un pla de reparcel·lació i que tant Roigé com la seua família tinguessin interessos privats. Segons Jordan, en aquesta reunió es va dir que el pla consistia en la millora de camins i dels accessos.

Per la seua banda, el portaveu d’Esquerra, Josep Felip Monclús, ha dit que no recorda amb detall el contingut de la comissió d’Urbanisme, però ha afegit que en cap moment els van informar que la regidora i la seua família tenien finques al sector del Parc Nivera II. Monclús ha valorat que no li sembla correcte que Roigé no sortís de la junta de govern local en què es va aprovar l’avanç del pla de millora. Segons el republicà, si es vol buscar la màxima transparència cal explicar clarament aquest tipus de projectes i els interessos particulars dels regidors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta