10 de març del 2015

La comunitat educativa del Cristòfol Despuig no renuncia al nou institut, tot i que avala la decisió d'Ensenyament



TORTOSA (Baix Ebre).- El director de l’institut Cristòfol Despuig de Tortosa, Josep Ramon Subirats, ha aclarit aquest dimarts que la comunitat educativa del centre no renuncia a tenir un edifici nou, separat de qualsevol altre. Però tot i així, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Subirats ha remarcat que són conscients de les circumstàncies econòmiques, socials i demogràfiques del país i també de la ciutat. En aquest sentit, ha afirmat que la mesura adoptada pel departament d’Ensenyament, ampliant el centre educatiu de Sant Llàtzer per rebre tots els alumnes de l’institut Cristòfol Despuig, és una solució “òptima” a curt termini.

Subirats ha reiterat que l’institut Cristòfol Despuig compartirà uns espais mínims amb l’escola de Sant Llàtzer. També ha deixat clar que no hi haurà problemes amb les entrades i sortides, ja que els alumnes de l’institut i els de l’escola tenen diferents horaris i també accessos diferenciats. De fet, ha recordat que aquesta és una situació que també es produeix en l’ensenyament concertat a Tortosa. Segons Subirats, és un “gran encert” que l’institut Cristòfol Despuig puga estar tot junt en un mateix espai, i confien que la construcció d’un nou edifici al pla parcial Temple Sud no caigui de la planificació de la Generalitat. De la mateixa manera, el director ha assenyalat que en cap cas acceptarien la creació d’un institut-escola.

D’altra banda, Subirats ha explicat que amb a partir del nou curs volen rellançar el projecte educatiu del centre, potenciant l’aprenentatge de les matemàtiques i de les llengües. De fet, l’institut Cristòfol Despuig ha demanat a Ensenyament poden implantar la doble titulació del batxillerat català i francès, una experiència que a l’Ebre només està fent l’institut de l’Ametlla de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta