26 de març del 2015

La filòloga jesusenca Mònica Sales, premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular


JESÚS (Baix Ebre).- La filòloga jesusenca Mònica Sales de la Cruz ha estat distingida amb la 30a edició del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular de Bellpuig (Urgell) pel treball 'Quan les revistes Conten Rondalles'. La guanyadora, de 31 anys, recollirà dissabte el guardó, que enguany augmenta la dotació a 5.000 euros. Els Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular han esdevingut una important eina per a la recuperació i divulgació d'un patrimoni cultural amenaçat de caure en l'oblit. L'organització també ha editat enguany un col·leccionable, 'Dotzena de frare', on es presentaran cada any materials d'un folklorista o estudiós de la cultura popular, el primer dels quals serà Manuel Milà i Fontanals.

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc dissabte a la nit al Teatre Armengol de Bellpuig, en el marc d'una vetllada literària organitzada per l'Ajuntament i durant la qual es  presentarà el llibre de l'obra guanyadora de l'any passat i el llibre recull amb els treballs dels premis de les categories infantil i juvenil de les darreres tres convocatòries.     

Coincidint amb l'acte d'enguany, l'organització ha editat també un col·leccionable 'Dotzena de frare' on es presentarà cada any materials d'un folklorista o estudiós de la cultura popular. El primer serà Manuel Milà i Fontanals.  

L'Ajuntament de Bellpuig convoca anualment  el Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, que també compta amb el patrocini del Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs./ ACN
La 30a edició dels Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular ja té guanyadors, tant en la categoria absoluta, que aquest any augmenta la dotació a 5.000 euros, com en les categories infantils i juvenils adreçades a alumnes des d'ESO a Batxillerat. Segons la decisió del jurat, que s'ha fet pública aquest dijous, la guanyadora d'aquesta edició del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular ha estat la filòloga Mònica Sales de la Cruz, amb el seu treball 'Quan les revistes Conten Rondalles'.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta