2 de març del 2015

La Generalitat vol que les Terres de l'Ebre aprofiten el 60% del seus boscos en cinc anys

 

TORTOSA (Baix Ebre).- Aprofitar un 60% de la superfície arbrada de les Terres de l'Ebre és l'objectiu del Pla d'activació de gestió forestal que la Generalitat ha dissenyat en l'horitzó dels pròxims cinc anys. A més de contribuir a la prevenció d'incendis, aquest aprofitament dels boscos suposaria la mobilització de 51.000 tones de fusta, una quantitat que permet buscar la complicitat del sector industrial per crear un nou projecte al territori que podria generar un centenar de llocs de treball. La Generalitat està presentant el pla a alcaldes i propietaris forestals privats per reclamar-los que aprofitin els ajuts i fons europeus per sumar-se a la millora de la gestió dels boscos.

El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, ha explicat que el repte es aconseguir mobilitzar fusta de boscos públics i privats, vinculant-ho a un projecte industrial de transformació. El director general de Medi Natural i Biodiversitat també ha demanat als propietaris privats i ajuntaments que es mancomunen o s'agrupen per poder mobilitzar la fusta i ser atractius a la indústria. Els propers ajuts del Pla de Desenvolupament Rural contemplen una partida important per fer nous camins i tasques per la prevenció d’incendis que permetrien el transport de la fusta. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta