16 de març del 2015

Monclús desmenteix l’existència d’un pacte CiU-ERC a Tortosa i constata la necessitat d'un canvi de govern

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat d’ERC a l’alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha deixat clar aquest dilluns que els republicans no s’han decidit per cap els possibles pactes que poden plantejar-se si Convergència i Unió (CiU) perd la majoria absoluta el proper 24 de maig. Monclús ha volgut desmentir les veus que, des d’algun grup de l’oposició, els acusen de tenir un pacte tancat amb CiU, i que suposaria reeditar l’acord de govern del 2007, quan Ferran Bel va necessitar del suport de l’Esquerra que en aquell moment encapçalava Ricard Forés. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Monclús ha remarcat que fins la mateixa nit de les eleccions no se sabrà la força que tindrà ERC, i que aleshores serà el moment en què l’executiva local i la militància de Tortosa haurà de prendre una decisió. Per tant, Monclús ha desmentit l’existència d’un pacte previ entre CiU i ERC a Tortosa, però també que s’haja descartat aquesta possibilitat.

En la mateixa entrevista, Monclús ha afegit que volen tenir la màxima força possible. Però no ha volgut concretar un sostre electoral per a ERC, que ara té dos regidors a l’Ajuntament de Tortosa. El candidat republicà ha remarcat que el que volen és governar el municipi amb els criteris de justícia social, democràcia plena i llibertat nacional per a Catalunya. En aquesta línia, Monclús ha confirmat que Tortosa necessita un canvi de govern, segons l’enquesta que ha fet ERC per elaborar el seu programa electoral. Una enquesta que ha servit per constatar que les piscines, la millora de l’espai públic i la promoció econòmica són la principal demanda de la ciutadania.

Monclús també ha explicat que l’executiva local d’ERC acabarà de perfilar aquesta setmana tant la candidatura com el programa, perquè l’assemblea de militants puga validar-los el proper 25 de març.

Planteja la viabilitat d’una piscina de 50 metres 

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tortosa ha repassat aquest dilluns diverses qüestions de l’actualitat municipal, com ara el projecte per rehabilitar el pont de l’Estat o el nou projecte de piscines. Quant al primer tema, Monclús ha destacat que la reforma del pont és necessària des del punt de vista estètic, estructural i funcional, però ha lamentat que no s’haja convidat empreses de Tortosa o del territori a participar en la redacció de l’avantprojecte. I quant a les noves piscines, Monclús ha celebrat que s’hagi deixat el projecte per després de les municipals, tal i com havia reclamat el grup d’ERC. En aquest sentit, Monclús ha defensat la necessitat de fer un pla de viabilitat sobre la construcció i climatització d’una piscina de 50 metres, tal i com reclama la junta del Club Natació Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta