10 de març del 2015

Netegen i tracten els pins amb processionària del dispensari mèdic i l'escola de les Cases d'Alcanar



ALCANAR (Montsià).- Tècnics d'una empresa especialitzada contractada pel Departament de Salut actuen des d'aquest dimarts al matí per netejar i tractar els pins del dispensari mèdic de les Cases d'Alcanar afectats per la plaga de la processionària, que ha forçat el tancament preventiu del centre. L'Ajuntament d'Alcanar, que ha celebrat la decisió de la Generalitat d'actuar finalment per evitar l'impacte de la plaga entre treballadors i usuaris, aprofitarà la tasca per ampliar-la als 23 pins del pati contigu de l'escola del Marjal. Tot i que no descarten haver de talar els arbres per resoldre definitivament el problema, creuen que la mesura evitarà nous problemes de reaccions i al·lèrgies en el futur immediat.



L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, juntament amb els regidors d'Ensenyament i Salut, Maria Carme Navarro i Joan Roig, respectivament, han visitat aquest dimarts al matí les operacions de neteja i tractament, que es podrien allargar fins aquest dimecres. Tots ells s'han mostrat confiats que aquestes mesures acabin permetent la reobertura en breu el consultori de les Cases -durant aquests dies, els veïns s'han de desplaçar al CAP d'Alcanar per rebre atenció sanitària- i evitar problemes de reaccions adverses o al·lèrgies entre els escolars de la població. Malgrat això, Navarro recorda que la solució definitiva passaria per la tala dels arbres, una mesura que el consistori està estudiant.

Confrontació política i institucional

Però la resolució d'aquest episodi insòlit no amaga cert ambient de confrontació política i institucional. Especialment, després que el delegat del Govern, Xavier Pallarès, carregués en un primer moment sobre el consistori la responsabilitat d'una actuació en unes dependències que són titularitat i gestiona l'ICS. Montserrat ha retret a la Generalitat que, a diferència del consistori, que va fer el tractament als pins de l'escola el passat setembre, Salut no va fer el mateix al pati del dispensari mèdic. "Per circumstàncies que ignorem no es va fer el tractament al consultori fins a l'extrem que s'ha hagut de tancar el consultori amb el consegüent perjudici per a la gent, que s'ha de desplaçar", ha declarat l'alcalde, tot reclamant al Govern "coordinació" per fer front a aquests casos.

"Estem molt contents, però lamentem la confusió que hi ha hagut. Durant mesos, l'Ajuntament hem anat darrere de la Generalitat perquè fes el tractament. Ignorem els motius perquè no es va fer. Van dir que era competència municipal: no ho és, ni volent podíem fer-ho i ni hi podíem accedir, perquè no teníem les claus. En la mesura del que vam poder, vam fer la part limítrof al pati. Està bé que hagin reflexionat, hagin fet el tractament i torni a ser un espai obert al públic", ha argumentat l'alcalde. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta